KUUM: Venemaa katkestamas suhteid Euroopaga, valmistub sõjaks

Venemaa välisminister Sergei Lavrov ütles, et kui Euroopa Liit seoses Aleksei Navalnõi juhtumiga Venemaa vastu mingid sanktsioonid kehtestab, on Venemaa valmis katkestama suhted Euroopaga. „Kui tahate rahu, valmistuge sõjaks,” lisas Lavrov paljutähenduslikult.

Enne seda oli Venemaa välja saatnud Rootsi, Saksamaa ja Poola diplomaadid selle eest, et nad osalesid Navalnõi vangistamisega seotud meeleavaldustel. Pärast seda ähvardas Euroopa Liidu kõrge välisesindaja Josep Borrell, et Venemaa vastu kehtestatakse karmid majanduslikud sanktsioonid, vahendab Daily Mail.

Lavrov ei täpsustanud, mida suhete katkestamine tähendab, aga ütles, et Venemaa on valmis majanduslikult iseseisvalt toime tulema, nii nagu see on ka sõjaliselt.

Euroopa Liit loodab Venemaalt saada koroonavaktsiini Sputnik V, mis pole veel saanud kinnitust Euroopa ravimiametilt EMA.

Euroopa allikate väitel on Euroopa Liit valmis kehtestama Vene presidendi Vladimir Putini lähikondsetele reisikeelud ja külmutama nende vara. Sanktsioonidega on päri nii Saksamaa kui Prantsusmaa.

Eelmisel nädalal käis Borrell Moskvas ja kiitis Vene koroonavaktsiini, aga Venemaa mängis ta nö üle kui saatis samal ajal välja kolm Euroopa Liidu riikide diplomaati. Arvatakse, et Borrell poleks pidanud üldse Moskvasse minema.

Pärast seda ütles Borrell Euroopa Parlamendile, et Euroopa Liit on valmis kehtestama seoses Navalnõi juhtumiga Venemaa vastu sanktsioonid.

Aleksei Navalnõi 44-aastane abikaasa Julia lendas eile Saksamaale Frankfurti, edastas meedia.

Russia is ready to cut ties with EU if hit with economic sanctions

Russia has been at loggerheards with EU over arrest of critic Alexei Navalny Russia expelled three European diplomats from Sweden, Germany and Poland EU foreign policy chief Josep Borrell pledged harsh economic sanctions Foreign Minister Sergei Lavrov said Russia ‘ready’ to cut ties over the sanctions Russia is ready to cut ties with the European Union if the bloc hits it with harsh economic sanctions and travel bans, the Kremlin has confirmed.

Kommentaarid
(Külastatud 3,484 korda, 1 külastust täna)