KUUM: Vantaal tuvastati arvatav nakatumine koroona mutatsiooniga – 700 inimest pandi karantiini koolidest ja lasteaedadest

Vantaa koolis on tuvastatud arvatavalt koroona mutatsiooniga nakatumine. Nüüd üritatakse välja selgitada, kas see on sisse toodud välismaalt.

Vantaa linnavalitsuse info kohaselt testitakse kõiki muteerunud viirusega kokku puutunuid kaks korda ja seda isegi siis, kui neil pole koroonale viitavaid haigusnähtusid. Kõik muteerunud viirusega kokku puutunud pannakse karantiini 14 päevaks. Esimene test tehakse kohe karantiini alguses ja teine kaks päeva enne karantiini lõppu, vahendab Iltalehti.

Viiruse mutatsioon suudetakse testiga kindlaks teha, aga selle kinnitamine võtab aega kaks nädalat.

Vantaa linnavalitsus andis teada, et nakkusega kokkupuutunute ja nende hooldajatega ollakse ühenduses koolide Wilma veebikeskkonna kaudu. Lasteaedadele, koolidele ja õppeasutustele edastatakse teave viiruse mutatsioonide kohta.

Vantaa linnavalitsus andis teisipäeval teada, et Viertola kooli Jokiranta majas on tuvastatud kaks koroonaga nakatumist, millest ühe puhul kahtlustatakse koroona mutatsiooni. Nakkusega kokku puutunud õpilased ja töötajad on välja selgitatud ja neist suunati karantiini 41 inimest. Nakkusega kokku puutunud on asja kohta saanud teate.

Vantaa ametivõimude info kohaselt on nakatumisi jätkuvalt väga palju. Ametivõimud keelitavad inimesi teste tegema, kuna praegu testitakse inimesi liiga vähe.

Vantaa lasteaedades, koolides ja õppeasutustes oli teisipäevase, 2. veebruari seisuga kokku 714 isikut karanitiinis. Põhikoolides on karantiinis 561 isikut, lasteaedades 98 isikut ja kutsekoolides ning gümnaasiumides 23 isikut.

Erakordselt palju on inimesi karantiinis Lehtikuusi koolis – kokku 169 isikut. Koolis on tuvastatud mitmeid järelnakatumisi. Karantiinide tõttu on Lehtikuusi koolis 6-9. klassid viidud üle distantsõppele 3-19. veebruarini. 1-5. klassid jätkavad koolis kontaktõppes.

Simonkylä koolis on samuti suunatud palju inimesi karantiini, teisipäevase seisuga kokku 114 isikut.

Vantaalla todettiin muuntovirusta – yli 700 koronakaranteenissa kouluista ja päiväkodeista

Vantaalaiskoulussa todetussa koronatartunnassa epäillään myös muuntovirusta. Vantaalla on vahvistettu löytyneen koronaviruksen helpommin tarttuvaa muunnosta. Asiasta tiistaina tiedottaneen Vantaan kaupungin mukaan tieto on otettu heti huomioon Vantaan tartunnanjäljityksessä. Tartunnanjäljittäjät yrittävät nyt selvittää tarkasti, onko tapauksella yhteyttä ulkomaanmatkaan. Vantaa kertoo, että kaikki muuntovirukselle altistuneet testataan kaksi kertaa, vaikka heillä ei olisikaan koronatartuntaan viittaavia oireita.

Kommentaarid
(Külastatud 835 korda, 1 külastust täna)