KUUM: Soomes levivad koroona mutatsioonid, haiglad täituvad väga kiiresti

Soomes on seoses koroona mutatsioonide levikuga hakanud kiiresti täituma haiglad ja intensiivravi osakonnad. Helsingis kahekordistus koroonapatsientide arv haiglas ühe nädalaga.

Haiglapatsientide arvu suure kasvu tõttu on hakatud patsiente Helsingist mujale suunama. Intensiivravi patsiente on Helsingist viidud üle Kotkasse, Lahtisse ja Lapppeenrantasse, vahendab Yle.

Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonna juhtiv peaarst Markku Mäkijärvi ütles, et intensiivravi kohti on hakatud juurde tegema. Mäkijärvi lisas, et kui patsiente veel juurde tuleb, siis võib ravisüsteem hätta sattuda. Olla valmis muu vähemolulise arstiabi peatamiseks.

Eriti suur probleem on meditsiinilise personali vähesus. Eriti suur puudus on haiglaõdedest.

Tehohoitopaikat täyttyvät vauhdilla ja potilaita siirretty jo Helsingistä muualle Suomeen – ylilääkäri: “Pulaa hoitajista useilla osastoilla”

Tehohoitopotilaita siirretään Helsingistä, jotta myös muut kriittiset toiminnot voidaan turvata koronan kuormittaessa. Suomen suurimmassa sairaanhoitopiirissä HUSissa tehohoitopaikat ovat alkaneeet täyttyä nopeassa tahdissa. Infektiotautien ylilääkärin Asko Järvisen mukaan koronapotilaiden määrä sairaalassa on lähes tuplaantunut viikossa, koska koronan tartuntamäärät ovat suuria. Huolta aiheuttaa erityisesti virusmuunnosten leviäminen Suomeen ja nyt myös maan sisällä.

Kommentaarid
(Külastatud 1,248 korda, 1 külastust täna)