KUUM: Soome ja Baltimaadesse jõuab karm Siberi külmalaine

Soome ja Baltimaadesse jõuab käesoleva nädala lõpus karm Siberi külmalaine, millele on antud nimetus Beast of the East (ida metsaline) ja mille tagajärjel langeb õhutemperatuur alla 20 külmakraadi.

Kõige külmem on Põhja-Euroopas, Baltimaades ja Venemaal, vahendab Foreca.

Külmalaine toob lund mitmele poole Euroopasse. Näiteks Inglismaal ja Saksamaal sajab lund. Pühapäeval ja esmaspäeval võib Berliinis maha sadada 15-30 sentimeetrit lund. Lund võib sadada ka Prantsusmaal ja Hispaanias.

Soome ilmateenistus on andnud riigi lõunaosale külmahoiatuse neljapäevast kuni laupäevani. Ööl vastu reedet ja laupäeva võib tulla Soome lõunaosas 20 kraadi külma. Riigi keskosas on sama temperatuur. Lumesadu jääb nädala lõpus väheseks.

Kylmänpurkaus Eurooppaan: “Idän peto” tuo laajalti lunta – Suomessakin pakkanen kiristyy osassa maata – Forecan sääuutiset ja blogi

Eurooppaan on leviämässä kylmää ilmaa. – Kylmänpurkaus on tulossa osaan Eurooppaa. Ilma tulee sekä Venäjältä Siperian suunnalta että Jäämereltä. Kylmintä ilma on Pohjois-Euroopassa, Baltiassa ja Venäjällä, toteaa Forecan meteorologi Anna Latvala. Talvikauden sää on ollut Euroopassa vaihtelevaa. Lumisateita on nähty jo monissa maissa, aina Espanjassa asti.

Kommentaarid
(Külastatud 2,805 korda, 1 külastust täna)