KUUM: koroona Briti mutatsiooni leiti hulgast proovidest üle terve Soome

Soomes võetud koroonaproovidest leiti 12 protsendi puhul Briti mutatsiooni. Mutatsiooni leiti proovidest, mis olid võetud mitmel pool Soomes.

Helsingi ülikooli biotehnoloogia instituudi, Mehiläineni tervisefirma ja Vita laboratooriumide uuringus leiti jaanuari lõpus võetud koroonaproovidest Beriti mutatsiooni üle terve Soome. 67 juhuslikult välja valitud proovist leiti Briti mutatsiooni 12 protsendi puhul, vahendab Iltalehti.

Briti variant oli kokku 8 proovis. Tegemist oli juhuslikult valitud proovidega üle terve Soome. Uuringus ei analüüsitud eraldi välismaalt tulijaid ega koroonakoldeid. Uuring näitas, et koroona Briti mutatsiooni esines ka sellistel inimestel, kes polnud välismaal käinud ning kokku puutunud suuremate koroonakolletega.

Uuringuga alustati 27. jaanuaril. Esimese nädala jooksul saadud tulemused on teatavaks tehtud uuritud isikutele, omavalitsuste nakkushaiguste ametivõimudele ja terviseameti nakkushaiguste registrile.

Soomes on uue süsteemi kohaselt võimalik kõigile positiivse koroonatesti tulemuse saanud inimestele teha ka mutatsioonide uuring. Lisaks Briti mutatsioonile leiti Soome uuringus 8 proovis muid mutatsioone.

Satunnaistutkimus löysi brittiläistä muuntovirusta eri puolilta Suomea

Uudessa laboratoriotutkimuksessa positiivisista koronatesteistä kahdestatoista prosentista löydettiin muuntovirusta. Helsingin yliopiston biotekniikan instituutin, Mehiläisen ja Vita Laboratorioiden tammikuun lopussa aloittamassa positiivisten koronatestien läpikäynnissä, eli sekvensoinnissa todettiin useista eri puolilta Suomea tulleista näytteistä koronaviruksen brittiläistä muunnosta. Tutkimuksen tekijöiden mukaan 67 positiivisen näytteen joukosta kahdestatoista prosentista löytyi muuntoviruksen brittiläistä versiota.

Kommentaarid
(Külastatud 556 korda, 1 külastust täna)