KUUM: Homsest Uusimaal uus koroonapiirang – üle 10 inimesega ruumides tuleb hoida 2-meetrist vahet, seda ka treeningsaalides ja toidupoes

Homsest neljapäevast, 25. veebruarist kehtib Soome lõunaosas Uusimaal uus koroonapiirang, mille järgi peab üle 10 inimesega ruumides hoidma vähemalt 2-meetrist vahet ja see käib ka treeningsaalide ning toidupoodide kohta.

Kõigis ruumides, kus viibib üle 10 inimese, tuleb tagada inimeste vahel vähemalt 2-meetrine vahemaa. Seega tuleb spordisaalides ja poodides jälgida, et inimesed teineteisele ei läheneks, vahendab Helsingin Sanomat.

See on Soomes esimene kord, kui vastav piirang kehtestatakse eraomandis asutustele muudetud nakkushaiguste seaduse alusel. Varem on selliselt piiratud avalike, see on riigi ja omavalitsuste asutuste tegevust. Uus piirang kehtib kõigi asutuste, nii eraomandis kui omavalitsuste asutuste kohta.

Vastavalt uuele korrale tuleb piirata ruumides inimeste arvu. See piirang ei käi söögikohtade kohta. Piirang käib aga laste ja noorte huvitegevuse kohta, mida tuleb hakata piirama.

Kavandamisel on aga veelgi karmimad piirangud – järgmisel nädalal tahetakse üldse sulgeda asutused. Näiteks võidakse sulgeda spordisaalid, ujulad, tantsukohad ja rahvateatrid.

Koronavirus | Uusi rajoitus Uudellemaalle huomenna: Yli 10 hengen tiloissa on pystyttävä pitämään kahden metrin turvaväliä, koskee myös kuntosaliketjuja ja ruokakauppoja

Uudellamaalla ollaan torstaina ottamassa käyttöön tartuntatautilain tiukennus, joka koskee ihmisten kokoontumisia kaikissa muissa tiloissa, paitsi yksityistiloissa. Kaikki julkisissa tai edes puolijulkisissa tiloissa tapahtuvat tiiviit kokoontumiset ollaan kieltämässä Uudellamaalla. Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on viimeistelemässä päätöstä uudistetun tartuntatautilain mukaisesti. Torstaina on tulossa voimaan rajoitus, joka koskee kaikkia tiloja, joissa voi olla yli kymmenen henkeä kerrallaan.

Kommentaarid
(Külastatud 1,485 korda, 1 külastust täna)