Kui saad Soomes valele aadressile saadetud kirja, kas tead, kuhu selle peab panema? – Paljud ei tea

Kui postkasti potsatab kiri, mis on mõeldud eelmisele elanikule või sattunud valesse kohta, siis paljud panevad selle Posti postkasti. Postiseaduse järgi aga nii ei tohiks teha, kui kirja on kohale toimetanud mõni muu ettevõte peale Posti. Siis tuleks välja selgitada postifirma juhised ja talitada nende järgi. See pole aga alati nii lihtne.

Pärast eelmise valitsuse ajal läbi viidud postireformi on Soomes mitmeid kirju laiali kandvaid ettevõtteid. Lisaks Postile tegutseb postiturul veel 16 ettevõtet, vahendab MTV.

Kirja laiali kandnud ettevõtte nimi on ümbriku peal märgitud lühendiga. Kui kiri läheb valele aadressile, siis tuleks välja selgitada selle kohale toimetanud ettevõte ning siis talitada selle ettevõtte juhiste kohaselt.

Uusi firmasid aga eriti ei teata, mistõttu tuli Postile eelmisel 2020. aastal tagasi 240 000 teiste firmade poolt valele aadressile saadetud kirja. Posti saab teiste firmade käest hüvitist, aga kirja kohalejõudmine venib.

Venimine tuleb sellest, et kõigepealt tuleb kiri Postile ja siis saadetakse see teisele firmale edasi. Alles seejärel hakatakse kirjale õiget aadressi otsima.

Kommentaarid
(Külastatud 1,212 korda, 1 külastust täna)