Koroona ajal selgus kõige tõhusam viljatuse ravi – rohkem seksi

Itaalia teadlased tegid kindlaks, et paarid, kes koroona karantiini ajal jäid ilma viljatusravist, jäid sellele vaatamata lapseootele, kui nad seksisid vähemalt 3-4 korda nädalas.

Koroonakarantiini ajal jäid sedasi lapseootele vähemalt 8 protsenti paaridest, kes olid enne saanud viljatusravi. Modena ülikool võttis uuringus vaatluse alla 431 paari, 34 neist jäid lapseootele, vahendab Daily Mail.

Lapseootele jäänud paarid olid märtsi ja maikuu vahepeal seksinud 3-4 korda nädalas. Need paarid aga, kes lapseootele ei jäänud seksisid vähem kui 2 korda nädalas. Enamus naistest, kes jäi rasedaks olid nooremad ja saanud viljatusravi lühemat aega.

Teadlased väitsid, et koroonakarantiin pakkus suurepärase võimaluse uurida inimeste seksielu. Ajakirjas Andrology avaldatud uuringus tõid teadlased välja, et üks seni vähe uuritud viljatuse põhjus on – liiga vähene seks.

Ühtlasi tõid teadlased välja, et viljatusravis tuleks rohkem keskenduda neile paaridele, kel on tõepoolest probleemid, mitte neile, kes oleksid võimelised ise last saama, kui nad rohkem seksiksid. Seetõttu peaks arstid rohkem uurima viljatute paaride seksielu, näiteks seda, kui mitu korda nad nädalas seksivad.

Answer to infertility for a lucky few… more sex

University of Modena tracked 431 couples having assisted reproductive therapy During lockdown 34 of the couples experienced a spontaneous pregnancy Couples had been having sex three or four times a week between March and May Britons spend millions on fertility treatments every year, but a study claims that for a minority the answer to conception may simply be to have more sex.

Kommentaarid
(Külastatud 527 korda, 1 külastust täna)