Kole lugu: Rootsi akutehase koroonakoldes on vähemalt 150 nakatunut, tehases töötab 200 soomlast

Rootsi põhjaosas asuvas Skellefteå akutehases on puhkenud suur koroonakolle. Tehase kokku ligi 1100 töötajast on tuvastatud koroonaga nakatumine vähemalt 150 töötajal, millest 27 puhul on kinnitatud Briti mutatsioon.

Tehases töötab ligi 200 soomlast, kes käivad nädalavahetustel Soomes. Käesoleval nädalavahetusel saabunud soome töötajatest on 40 käinud koroonatesti tegemas. Neist 10 puhul on tuvastatud koroonaga nakatumine. Järgmisel nädalal selgub, kas tegemist on Briti mutatsiooniga, vahendab Yle.

Koroonaga nakatunud soome töötajad elavad mitmel pool Soome põhjaosas. Northvolti Skellefteå tehases on tuvastatud Rootsi suurim Briti mutatsiooni kolle.

Soomes on nüüd suur mure, kuna tehase soomlastest töötajad võivad viiruse laiali kanda üle terve riigi. Seetõttu tuleks kõigi tehase soomlastest töötajatega võimalikult kiiresti ühendust saada. Nad tuleks suunata testi tegema ja neil tuleks lasta teha teine test 72 tunni pärast. Lisaks tuleks tehasest saabujatel hinnata karantiini vajadust.

Työntekijät palaavat Suomeen keskeltä Ruotsin pahinta muuntovirusryvästä – infektioylilääkäri: Ilman toimia virus voi levitä holtittomasti koko maahan

Northvoltin akkutehtaalla Skellefteåssa on todettu 150 koronapositiivista. Tehtaalla työskentelee noin 200 suomalaista. Koronan muuntovirus uhkaa nyt vuotaa Suomeen Ruotsista. Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkärin Markku Broaksen mukaan Northvoltin akkutehtaalla Skellefteåssa on todettu jo 150 koronapositiivista. Näistä 27 on tähän iltaan mennessä varmistunut brittimuunnoksen aiheuttamaksi tartunnaksi. Northvoltin tehtaalla Skellefteåssa työskentelee 1100 työntekijää eri puolilta maailmaa.

Kommentaarid
(Külastatud 873 korda, 1 külastust täna)