Juhtivad teadlased soovitavad kasutada KAHTE näomaski, nagu teeb seda USA värske president

Erinevalt USA endisest presidendist Donald Trumpist, kes ei tahtnud üldse näomaski kanda on USA värskel presidendil Joe Bidenil ees koguni kaks maski ja seda soovitavad juhtivad teadlased kõigile teistele.

Kahte maski soovitab kanda muu hulgas USA juhtiv koroona-asjatundja dr Anthony Fauci. Tema väitel toetab kahe maski kandmist terve mõistus. Samas pole asjatundjate väitel tõendeid, et see aitab, vahendab Daily Mail.

Dr Fauci väitel aitab kahe maski kandmine eriti koroona mutatsioonide vastu, mis levivad kergemini ja mida üks mask ei pruugi kinni püüda. Mutatsioonid on ohtlikud, kuna nende vastu ei pruugi vaktsineermisest abi olla.

Briti juhtiv koroona-asjatundja dr Benjamin Killingley pooldab samuti kahe maski kandmist. Samas ta tunnistab, et kahe maski tõhususe kohta andmed puuduvad.

Samas on ka neid, kes kahe maski kandmist ei poolda, kuna see on ebamugav.

US Covid expert Anthony Fauci says two masks are better than one

Dr Anthony Fauci said it was ‘common sense’ to wear two masks at the same time But other experts have cautioned there is no ‘strong evidence’ for this Face masks stop Covid-19 from spreading by blocking infected droplets Wearing two face masks could slow down the spread of coronavirus even more than just one, Dr Anthony Fauci has claimed – but experts say there isn’t enough proof.

Kommentaarid
(Külastatud 745 korda, 1 külastust täna)