Iraagi mehe surma lavastanud tütar ja väimees mõisteti Soomes vangi

Soome kohus mõistis iraagi mehe surma lavastamises süüdi 1996. aastal sündinud tütre ja 1984. aastal sündinud endise väimehe ning määras neile vastavalt 1 aasta ja 10 kuu ning 1 aasta ja 11 kuu pikkused vangistused.

Kohus leidis, et tütre eksmees oli aktiivsem pool mehe surma lavastamises, süüdi mõisteti nad pettuses ja võltsimises, vahendab MTV.

Naine ja tema eksmees valmistasid 2017-2019. aastal koos Iraagis elava kuriteokaaslasega naise isa võltsitud surmatunnistuse ja kolm kuriteo uurimist puudutavad dokumenti. Neid dokumente kasutati hiljem Helsingi halduskohtus naisele elamisluba ja väljasaatmist puudutavates kohtuasjades ning hiljem Euroopa kohtus.

Helsingi halduskohus andis naisele võltsitud dokumentide põhjal elamisloa ning Euroopa kohus leidis võltsitud dokumentide põhjal, et Soome on rikkunud Euroopa inimõiguste konventsiooni ja mõistis Soome riigilt naise kasuks välja 20 000 eurot.

Tütar mõisteti süüdi ka valetunnistuse andmise eest varjupaiga taotlemisega seotud ülekuulamistel.

Kommentaarid
(Külastatud 498 korda, 1 külastust täna)