Iisraelis suri emaüsas laps koroonasse – esimene taoline tuvastatud juhtum

Iisraelis, kus vaatamata suurele vaktsineerimisele on koroonaga nakatumiste arv väga suur, suri emaüsas laps koroonasse. See on esimene taoline ametlikult tuvastatud juhtum.

29-aastane naisel oli käimas 25. rasedusnädal. Ta toodi nädalavahetusel Ashdodi linnas asuvasse Assuta haiglasse. Naisel tuvastati koroona ja pärast nurisünnitust tuvastati koroona ka lapsel, vahendab Times of Israel.

Israeli arstide arvates sai laps nakkuse läbi platsenta ja ta suri suure tõenäosusega koroona tagajärjel. Naisel oli olnud kaks päeva palavik ja koroona sümptomid. Naisel tuvastati koroona pärast nurisünnitust, samuti lapsel. Tegemist on esimese taolise juhtumiga Iisraelis ja harvaesineva juhtumiga maailmas.

Iisraelis on varem olnud koroonaga nakatunud kolmel naisel nurisünnitused, aga lapsel tuvastati koroona esimest korda. Arstide väitel oleks õnnestunud lapse surma ära hoida, kui ema oleks olnud vaktsineeritud.

Ema rääkis, et oli olnud väga ettevaatlik, et mitte nakatuda. Arstide väitel nakatuvad beebid tavaliselt pärast sündi, mitte emaüsas.

Hospital says ‘high probability’ fetus died of virus, in 1st such case in Israel

An Israeli hospital said on Tuesday that a fetus stillborn from a woman infected with the coronavirus was also found to be carrying the virus, having been infected via the placenta. It was the first such reported instance in Israel. The hospital said there was therefore a high probability that the fetus had died from COVID-19 complications.

Kommentaarid
(Külastatud 312 korda, 1 külastust täna)