Ida-Savos tuvastati koroona Lõuna-Aafrika mutatsiooniga nakatumine

Ida-Savos tuvastati ühel inimesel koroona Lõuna-Aafrika mutatsiooniga nakatumine, teatas Ida-Savo ravipiirkond.

Nakatumine tuvastati nakkusekoldes, mis sai alguse 26. jaanuaril 2021 Helsingist Savonlinna sõitnud bussist. Sama kolde teised proovid on saadetud samuti lisauuringule viiruse mutatsiooni kindlaks tegemiseks. On võimalik, et sealt tuleb veel lisaks mutatsiooniga nakatumise juhtumeid.

Kokku on selle ühe koldega seotud 56 nakatumist. Enamus nakatumistest on toimunud Savonlinnas Punkaharjus asuvas Ida-Karjala rahvaülikoolis.

Muudes ravipiirkondades on selle koldega seotud veel 8 koroonaga nakatumist. Nakkusekolde paisumisele on saadud piir panna ja väljastpoolt karantiini pole enam nakatumisi juurde tulnud.

Sosterissa on todettu koronaviruksen eteläafrikkalainen muunnos – Sosteri

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän Sosterin alueella on havaittu eteläafrikkalainen virusmuunnos yhdellä henkilöllä. Virusmuunnos on todettu THL:n sekvenssoinneissa. Virusmuunnos on havaittu Itä-Savon alueella paljon koronavirustartuntoja aiheuttaneessa ryvästymässä, joka sai alkunsa 26.1.2021 bussimatkalla välillä Helsinki-Savonlinna. Virusmuunnos on todettu toistaiseksi bussiketjuun liittyen yhdellä henkilöllä. – Samaan tartuntaketjuun liittyen myös muita testinäytteitä on lähetetty sekvensoitavaksi.

Kommentaarid
(Külastatud 150 korda, 1 külastust täna)