Helsingisse on oodata suveks väikest beebibuumi – valmistatakse ette sünnitustubasid

Helsingis tuleb tõenäoliselt suvel väike beebibuum. Sündide arv kasvab Helsingi ja Uusimaa ravipiirkonnas.

Helsingi naistekliiniku sünnitusmajas valmistutakse juba selleks, et kevadel ja suvel tuleb rohkem sünnitajaid. Kavas on kasutusele võtta veel kaks sünnitustuba, vahendab Helsingin Sanomat.

Sünnituste arv hakkas pärast pikka langusperioodi Soomes kasvama eelmisel, 2020. aastal. Koroonapandeemia tõttu on kasv aga ebakindel. Märtsikuus peaks igal juhul olema Uusimaal 100 sünnitust rohkem kui eelmisel aastal.

Helsingi ja Uusimaa ravipiirkond HUS teeb prognoose raseduskontrollis käinud isikute põhjal. See on aga veel ebakindel, kuna ultrahelis käiakse sageli mujal kui sünnitamas. Aasta algusest on aga raseduskontrollis käinud Helsingi piirkonnas 8,7 protsenti enam inimesi kui eelmisel aastal, mis arvatakse kasvatavat sündide arvu suvel.

Helsingi naistenõuandlas on tulevasi sünnitajaid juba hoiatatud, et kui naistekliinikus ega Jorvi haiglas kohti pole, siis võidakse sünnitajad suunata Hyvinkääle või isegi kaugemale. Sünnituste kasvuks aga valmistutakse. Lisaks ruumidele on vaja lisaks töökäsi. Kõige suurem sünnituste arv on arvatavalt juulis, nii nagu ka viimastel aastatel.

Soomes pööras sündide arv üle pika aja kasvule 2020. aastal. Muutus on praegu veel väga väike, aga sündide arv kasvas ka Uusimaal. Sünnitiste arv kasvas Lohjas, Hyvinkääl ja Jorvis, aga Helsingi naistekliiniku sünnitusmajas vähenes.

Synnytykset | Helsinkiin ennustetaan kesäksi pientä vauvabuumia: Naistenklinikalla valmistaudutaan ottamaan käyttöön lisää synnytyssaleja

Maaliskuussa laskettuja aikoja on Uudellamaalla enemmän kuin synnytyksiä samassa kuussa 2020. Helsinkiin näyttäisi olevan tulossa pieni vauvabuumi kesäksi. Syntyvyyden hienoinen kasvu siis jatkuu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella. Naistenklinikalla valmistaudutaan jo siihen, että synnyttäjiä olisi keväällä ja kesällä paljon.

Kommentaarid
(Külastatud 359 korda, 1 külastust täna)