Helsingi ehitusobjektil tuvastati 30 koroonaga nakatumist

Ehitusfirma Lehto objektil Helsingis tuvastati pärast masstestimist kümneid koroonaga nakatumisi. Üks nimetuks jääda soovinud töömees rääkis, et hügieenireegleid ei järgita.

Tegemist on hotelli renoveerimisprojektiga Helsingi kesklinnas. Tuvastatud on vähemalt 25 nakatumist, aga ametlikult infot edastatud pole. Töömees rääkis, et teistel objektidel on kohe nakatumistest teada antud, vahendab MTV.

Töötaja väitel on objektil palju välismaalastest töötajaid ja nemad testi tegema ei lähe. Reedel korraldas Helsingi ja Uusimaa ravipiirkond HUS objektil masstestimise. Öeldi, et esmaspäeval pääseb tööle vaid negatiivse koroonaprooviga. Eile esmaspäeval ei küsitud aga midagi. Reedel polnud kohal ka kõiki välismaalastest töötajaid. Välismaalastest töötajad kardavad, et haiguspuhkuse eest ei maksta tasu ja seetõttu ei taheta testile minna.

Töötaja rääkis, et objektil ei peeta hügieenireeglitest kinni. Kuigi mitmes kohas on eri keeltes sildid, siis kõik maski ei kanna. Objekti tualettruumides vahetatakse riideid, see pole samuti eriti hügieeniline. Mõned teevad seal oma häda ja kõrval vahetatakse riideid. On olnud infot, et nakkus võib levida väljaheidete kaudu.

MTV uudised rääkis Lehto esindajaga, kes kinnitas, et reedel korraldati masstestimine ja seal tuvastati 30 koroonaga nakatumist. Lisaks on inimesi määratud karantiini. Töötajatelt pole veel hakatud objektil negatiivset testi tulemust nõudma. Lehto esindaja väitel ei saa ehitusfirma mängida politseid, kontrolli peaks teostama terviseametnikud.

Ehitusfirma esindaja väitel järgitakse kõiki ohutusabinõusid ja hügieeninõudeid. Tegemist on hotelli Mestari objektiga, kus on nõudeid tutvustatud ka alltöövõtjatele. Kehtib reegel, et maski peab kandma. Hügieenireegleid järgitakse eriti tähelepanelikult, kuna suvel oli seal koroonakolle. Puhkepausidele minnakse järk-järgult ja süüakse eraldatuna.

Ehitusfirma esindaja tunnistas, et temagi on tähele pannud, et välismaalastest töötajad väldivad koroonatesti tegemist. See tuleneb reisipiirangutest ja kardetakse, et ei saa enam sõita töökoha ja kodumaa vahel.

Kommentaarid
(Külastatud 3,109 korda, 1 külastust täna)