Hea teada: Euroopa Liit tahab suve lõpuks 70 protsenti täiskasvanutest koroona vastu ära vaktsineerida

Euroopa Liit tahab suve lõpuks 70 protsenti täiskasvanutest koroonahaiguse vastu ära vaktsineerida, ütles Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen pühapäeval intervjuus Saksa telekanalile ZDF.

Leyen lükkas ümber väited, et Euroopa Liit võistleb vaktsineerimises teiste riikidega. Leyeni väitel on jätkuvalt eesmärk 70 protsenti täiskasvanutest suve lõpuks ära vaktsineerida, vahendab Reuters.

Leyen ütles, et ainus võistlus, mida peetakse, on võistlus viiruse ja ajaga. Ta ütles, et Briti peaministri Boris Johnsoniga jõuti kokkuleppele, et nii Euroopa Liidus kui Suurbritannias toodetud vaktsiine võib toimetada üle piiri.

Suurbritannia ja Euroopa Liit vaidlesid viimase nädala jooksul selle üle, kes saavad omale tarneraskustes vaktsiinitootja AstraZeneca koroonavaktsiinid. Ettevõttel on kaks tehast Suurbritannias ja Euroopa Liit tahtis endale seal toodetud vaktsiine, kuna AstraZeneca Belgia tehasel on tootmisraskused. Suurbritannia ja AstraZeneca aga sellega ei nõustu, kuna nemad leppisid tarnetes kokku mitu kuud enne Euroopa Liitu.

Enne seda teatas Leyen, et AstraZeneca lubas tarnida Euroopa Liidule 9 miljonit vaktsiinidoosi rohkem, kui ettevõte varem jaanuaris teatas. Nõnda tarnib AstraZeneca esimese kvartalis Euroopa Liidule kokku 40 miljonit doosi. Algne kokkulepe oli saada esimeses kvartalis 80 miljonit doosi, siis aga teatas ettevõte, et suudab tarnida vaid 31 miljonit doosi. Euroopa Liitule nüüd lubatud 40 miljonit doosi on ikkagi vaid pool algsest kokkuleppest.

Kommentaarid
(Külastatud 204 korda, 1 külastust täna)