Finnairi reisija keeldus lennukis näomaskist, Helsingis oli politsei vastas

Eilsel reedel 12. veebruaril keeldus Finnairi lennul Kittiläst Helsingisse sõitnud reisija lennukis näomaski kasutamisest.

Finnair andis teada, et näomaskist keeldunud reisijale kutsuti politsei Helsingi-Vantaa lennujaama vastu. Finnair annab teada, et lennule ilma näomaskita ei pääse. Reisija oli ilmselt lennu ajal näomaski ära võtnud ja keeldus seda tagasi panemast, vahendab Iltalehti.

Näomaski kasutamine on Finnairi lendudel olnud kohustuslik alates eelmise aasta maikuust. Lennule ei pääse, kui lennukisse minnes pole ees näomaski. Maski võib eest võtta söömise ja joomise ajaks, aga muidu peab lennu ajal maski kandma.

Tegemist on ohutusabinõuga ja kui seda ei järgita, siis kaasnevad sanktsioonid. See on nii nagu kõigi muude  ohutusabinõuga. Lennukis peab järgmima personali nõuandeid.

Sarnaseid juhtumeid on olnud alates eelmise aasta maikuust teisigi, aga need on üksikud. Reeglina saavad reisijad maski kandmise vajalikkusest aru, kuna maske kasutatakse ka mujal. Maski kasutamine põhineb Euroopa lennuagentuuri soovitusel. Kui reisija ei saa tervislikel põhjustel maski kanda, tuleb sellest eelnevalt lennufirmale teada anda.

Finnairin matkustaja kieltäytyi käyttämästä kasvomaskia lennolla – poliisit vastassa Helsingissä

Finnairin viestintäjohtaja muistuttaa, että terveysturvallisuus tehdään yhdessä. Finnairin lennoilla on maskipakko. Finnairin lennolla Kittilästä Helsinkiin perjantaina 12. helmikuuta oli matkustajana henkilö, joka ei suostunut käyttämään kasvomaskia lennolla. – Henkilö käyttäytyi häiriköivästi ja muun muassa kieltäytyi käyttämästä kasvomaskia. Kun hän on kieltäytynyt noudattamasta henkilökunnan ohjeita, kutsuimme viranomaiset eli poliisit vastaanottomaan henkilön Helsinki-Vantaalla, kertoo Finnairin viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist Iltalehdelle.

Kommentaarid
(Külastatud 1,493 korda, 1 külastust täna)