Erakordne pettus: noor mees häkkis Soome lotofirma veebimängu ja muutis selle raha sülitavaks masinaks

Noorel mehel õnnetus Soomes häkkida sisse lotofirma Veikkaus veebimängu Lotuskeno ning muuta see rahamasinaks. Lugu juhtus eelmise, 2020. aasta kevadel. Mees teenis üle poole miljoni euro ja soetas omale muu hulgas elektriauto Tesla.

Mees oli leidnud veebimängust nõrga koha ja muutis sisse häkkides mängu võiduprotsendi üle 500 peale. Pärast seda mitmekordistus iga mängu pandud euro. Mees programmeeris asja nii, et pettus oli automaatne, vahendab MTV.

Mees mängis läbi üle 12 000 korra ja teenis üle 600 000 euro, millest 540 000 kanti pangakontodele. Kuritegelikult saadud raha kasutati muu hulgas drooni, sõiduauto Tesla ja ujumisbasseini soetamiseks. Need esemed konfiskeeriti riigile.

Teos süüdistati lisaks pettuse korraldanud mehele tema samavanust toakaaslast, kes oli võtnud vastu kümneid tuhandeid eurosid pettuse teel saadud raha. Kahtlusalused tunnistasid kohtus teo üles ja aitasid kaasa kuriteo uurimisele.

Aastal 1999 sündinud mehele mõisteti kuriteo eest 1 aasta ja 8 kuu pikkune tingimisi vanglakaristus. Toakaaslasele mõisteti rahapesu eest 6 kuu pikkune tingimisi vangistus. Karistused olid leebemad, kuna süüalused aitasid asja lahendamisele kaasa. Vastasel korral oleks prokurör peamisele kahtlusalusele nõudnud üle 2 aasta pikkust reaalset vangistust. Otsus on jõustunud.

Kommentaarid
(Külastatud 3,948 korda, 1 külastust täna)