Eestist pärit juveelivargad mõisteti Soomes vangi

Lõuna-Pohjanmaa kohus mõistis täna 19. veebruaril 2021 reaalse vanglakaristuse kolmele mehele, kes panid eelmise aasta suvel toime varguse Seinäjoki juveelipoes.

Varguse objekt oli Seinäjoki Prismas asuv Kultatähti juveelipood. Mehed läksid eelmise, 2020. aasta 1. juuli õhtul Prismasse, kus kaks meest aitasid kolmanda WC kaudu vahelae peale, vahendab Ilta-Sanomat.

Veetnud öö vahelae peal laskus kolmas mees vastu hommikut lakke tehtud ava kaudu köie abil juveelipoodi. Ta võttis poest kaasa kullast esemeid ja ehteid kokku 165 000 euro väärtuses. Siis läks mees tuldud teed tagasi vahelae peale, kust kaks meest aitasid ta tagasi WC-sse.

Mehed end süüdi ei tunnistanud. Nad rääkisid, et sõitsid 30. juunil rongiga Helsingist Seinäjokile ja edasi 2. juulil Seinäjokist Tamperesse. Reisi eesmärk oli meeste väitel töö otsimine ja kohtumine „ülemusega”.

Kaks meest tunnistasid, et läksid 1. juuli õhtul ja 2. juuli hommikul Seinäjoki kesklinnast Prismasse. Seal oli üks teinud sisseoste ja teine käis WC-s. Kolmas mees oli jäänud hotelli magama.

Kohus aga pidas meeste juttu ebausutavaks ja mõistis kõik kolm meest varguses süüdi. Kohus leidis, et mehed tulid Eestist Soome selleks, et panna toime vargus ja lahkusid pärast seda välismaale. Kaks meest saadi kätte Eestis ja üks Hispaanias.

Kõik kolm on varem Eestis kohtulikult karistatud, ühel on seljataga kolm reaalset vanglakaristust Soomes. Tema mõisteti 1 aastaks ja 11 kuuks Soomes vangi. Kahele ülejäänule mõistis kohus pooleteise aasta pikkused vangistused. Lisaks peavad mehed hüvitama kindlustusfirma poolt välja makstud kahju summas 130 000 eurot.

Kolmelle vankeutta koruliikkeen murrosta Seinäjoella – liikkeeseen mentiin wc-tilojen ja välikaton kautta

Oikeuden mukaan miehet matkustivat Virosta Suomeen murtoa varten. Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina kolme miestä ehdottomiin vankeusrangaistuksiin Seinäjoella viime kesänä tehdystä koruliikkeen murrosta. Törkeän varkauden kohteeksi joutui Seinäjoen Prisman Kultatähti-liike. Oikeuden mukaan mieskolmikko meni heinäkuun ensimmäisen päivän iltana ostoskeskukseen, missä kaksi heistä auttoi kolmannen miehen wc-tilojen kautta rakennuksen välikattoon.

Kommentaarid
(Külastatud 942 korda, 1 külastust täna)