Eesti välismajandusminister käis Soomes, reisipiirangud jäävad veel püsima

Soome majandusminister Mika Lintilä kohtus täna teisipäeval, 9. veebruaril 2021 Eesti uue välismajandus- ja IT-ministri Andres Sutt’iga. Ministrid arutasid muu hulgas riikide vahelist koostööd ja ELi päevakajalisi küsimusi.

Ministrid vahetasid arvamusi ka koroona, eriti ettevõtete olukorra ja turismi kohta. Lisaks arutati kliimaeesmärke ja digitaliseerimist, mida ministrid pidasid riikide vahel võtmeküsimuseks.

    1. aastal ei mõjutanud koroona märkimisväärselt importi ja eksporti Soome ja Eesti vahel. Kriisi mõjud ilmnevad kõige rohkem teenindussektoris, nagu turism, transport ja ehitus. Eesti ja Soome jagavad nende valdkondade muresid. Praegused reisipiirangud on tehtud hoolika hinnangu alusel ja loodame, et olukord leeveneb peagi, ütles minister Lintilä.

Minister Lintilä õnnitles minister Sutti ametisse nimetamise puhul. Minister Sutt astus ametisse 26. jaanuaril.

Soomel ja Eestil on tihedad majandussuhted. Soome on Eesti olulisim kaubanduspartner nii kaupade kui ka teenuste osas. Eesti seevastu on Soome ettevõtete jaoks oluline ka seetõttu, et paljudel on Eestis tootmine. Soome on tähtsuselt teine ​​välisinvestor Eestis. Eesti ettevõtted seevastu tunnevad huvi suurema Soome turu vastu.

Kommentaarid
(Külastatud 2,097 korda, 1 külastust täna)