Barcelonas kestab juba nädal aega mäsu, kuna Hispaania kuningakoda naeruvääristanud räppar pandi vangi

Kataloonia pealinnas Barcelonas kestavad juba nädal aega meeleavaldused, kuna Hispaania kuningakoda naeruvääristanud räppar Pablo Hasel pandi vangi.

Barelonas toimuvat kirjeldatakse kui anarhiat, kus süüdatakse Molotovi kokteilidega politseiautosid ja pekstakse puruks tänavaäärsete äride aknaid, vahendab Daily Mail.

Rahutusi saadeti maha suruma politsei eriüksused. Läinud ööl vahistati kümmekond inimest. Tänavatel oli kokku tuhandeid inimesi.

Meeleavaldused toimuvad Barcelona kesklinna piirkonnas Ramba tänaval ja inimestel soovitatakse seda piirkonda vältida.

Meeleavaldajad süütavad tänavaäärseid poode ja pangakontoreid. Ühtlasi rüüstatakse poode. Pankadele on tekitatud ulatuslikku kahju.

Meeleavaldused toimuvad ka teistes Kataloonia linnades. Räppar Pablo Hasel võeti kinni 16. veebruaril ja talle määrati 9 kuu pikkune vanglakaristus, kuna ta ei maksnud trahvi endise kuninga solvamise eest. Hasel oli oma lauludes ja sotsiaalmeedia postitustes nimetanud endist kuningat Juan Carlos’t maffiabossiks, Hispaania kohtunikke aga võrdles ta natsidega.

Haseliga seonduv on sundinud Hispaania valitsust suurendama sõnavabadust. Sõnavabadust piirati Hispaanias 2015. aastal eelmise valitsuse ajal. Seadus keelab solvata usku ja kuningakoda. Hispaanias on pärast seda vangistatud üle 70 inimese.

Hispaanias mõisteti 2018. aastal vangi räppar Valtonyc, kes põgenes karistuse eest Belgiasse. Belgia keeldub räpparit Hispaaniale välja andmast, kuna tema teod pole Belgias kuriteod.

Anarchy in Barcelona: Protestors hurl Molotov cocktails

Arrest of Pablo Hasel sparked outcry that freedom of expression was being eroded and saw thousands protest March descended into anarchy as packs splintered off and smashed shop windows, hurled Molotov cocktails Police wielding batons and wearing riot gear were deployed to the rally and made at least 10 arrests tonight Protesters ran riot and clashed with police in Barcelona tonight during a demonstration against the imprisonment of a prominent anti-establishment Spanish rapper who insulted the monarchy.

Kommentaarid
(Külastatud 430 korda, 1 külastust täna)