VIDEO: Mis piirangud? Lapimaal käib baarides hirmus möll

Sotsiaalmeedias lööb laineid video, kus on näha, kuidas Lapimaal Levi suusakeskuses käib baaris õhtul tants ja trall ning mingitest piirangutest pole juttugi.

Detsembri lõpus üles võetud videos on näha, kuidas noored löövad tantsu ning maske pole kellelgi ja vahedest samuti ei hoolita. Selle poeale said inimesed pahaseks, et sellistel asjadel lastakse juhtuda, samas kui lastel keelatakse huvitegevus ära.

Video autori väitel aga pole midagi keelatut: baarides on klientide arvu piiratud poole peale, nii nagu on ette nähtud. Baarid järgivad lahtiolekuaegu ning inimeste pakutakse käte desovahendeid.

Video autori väitel jätab video vale pildi sellest, kui palju kliente esmaspäeva, 28. detsembri lõpus baaris oli. Pildil olevatest karaoke lauljatest on suurem osa sama seltskond. Kui videot tähelepanelikumalt vaadata, siis on näha, kuidas baari tagaosas on tantsupõrand tühi.

Levil turistidega tegeleva asutuse Visit Levi andmetel on juhendatud külastajaid olema oma seltskonnaga ning vältida kogunemisi siseruumides. Piirkonnas tuleks kasutada maski ja hoida vahesid. Baarides tuleb lõpetada alkoholi müük kell 22.

Lapimaal kehtestati karmimad piirangud detsembri keskpaigas, et hoida ära viiruse levikut. Alkoholi tohib Lapimaa söögikohtades pakkuda kell 7-22. Klientide arvu on piiratud poole peale baarides ja sellistes söögikohtades, kus peamine tegevus on alkoholi müük. Muudes kohtades võib olla täidetud kolm neljandikku kohtadest.

Viimastel andmetel on Levile kokku kogunenud ligi 15 000 inimest, mistõttu kardetakse seal koroona levikut.

Kommentaarid
(Külastatud 529 korda, 1 külastust täna)