Värske uuring: mutant-koroona levib palju kiiremini, kuna paljuneb kurgus

Uus muteerunud koroonaviirus levib Suurbritannias kulutulena, kuna paljuneb kurgus, väidab värske Briti terviseameti ja Birminghami ülikooli uuring.

Uuringus leiti, et patsientide organismis on väga palju viirust. Teadlaste väitel on muteerunud viirus 70 protsenti nakkavam, vahendab Daily Mail.

Uuringust tuli välja, et viiruse mutatsiooni nimetusega B117 oli proovides palju rohkem kui varem levinud tüve puhul. Uuringut juhtinud Michael Kidd ütles, et nüüd on teada, kuidas viirus paljuneb.

Mida rohkem on haige inimese organismis viirust, seda rohkem levib viirus teistele edasi. Uue mutatsiooni puhul on kogused 10 kuni 1000 korda suuremad kui algse tüve puhul.

Samas on uuringus väidetud, et viiruse palju kiiremat levikut ei saa põhjendada ainult viiruse suurema kogusega. Varasemas uuringus leiti, et viirusel on muteerunud ogavalk, mis muudab organismi sisenemise lihtsamaks.

Uus mutatsioon on kiiresti levinud üle terve Suurbritannia ning ka mujale, põhjustades suurel hulga uusi nakatumisi. Teadlased on seisukohal, et uus mutatsioon levib varasemast nii palju kiiremini, et tavapäraste piirangute ehk nn lockdownidega pole võimalik viiruse levikut enam peatada.

Teadlased on avastanud uue tüve juures 22 muutust, mis muudavad viiruse nakkavamaks. Vaatamata suurele arvule muutustele arvatakse, et äsja turule tulnud koroonavaktsiinid aitavad haigestumist ära hoida ka uue tüve puhul.

Mutant strain of covid more contagious because it replicates in throat

Birmingham University study found Covid variant patients had ‘high viral loads’ Swabs taken from throat of those with latest strain had higher levels of Covid Michael Kidd, who lead study, said findings could explain how variant multiplies The mutant strain of coronavirus is 70 per cent more contagious than the original because it replicates faster in the throat, scientists believe.

Kommentaarid
(Külastatud 981 korda, 1 külastust täna)