Värske uuring: koroonal on negatiivne mõju meeste viljakusele

Värske, Saksamaal läbi viidud uuring näitas, et koroonal on negatiivne mõju meeste viljakusele. Saksa teadlased tuvastasid, et koroonat põdenud meeste seemne kvaliteet kõigub.

Teadlased soovitavad koroonat põdenud meestel käia viljakuse kontrollis. Ekspertide väitel vajab koroona ja viljakuse languse seos veel edasist uurimist, vahendab Daily Mail.

Seos võib olla selles, et palavik alandab sperma kvaliteeti. Teadlased võrdlesid omavahel nende meeste spermat, kes olid koroonat põdenud nende omaga, kes polnud haiged olnud. Nad leidsid, et koroonat põdenud meeste sperma kvaliteet oli kehvem ja vähem viljakas.

Varem pole koroona mõju viljakusele eriti uuritud, sest koroona põhiline kahju avaldub kopsudele, südamele ja veresoontele.

Praegu pole veel täpselt teada, miks koroona munanditele mõju avaldab, aga arvatakse, et see on seotud koroona ühe sümptomi – palavikuga. Kahju viljakusele on meestel seda suurem, mida raskemalt on haigust põetud.

Uuring viidi läbi Saksamaal Giessenis asuvas Justus-Liebigi ülikoolis ja selle käigus võeti vaatluse alla 84 koroonat põdenud meest ning 105 meest, kes polnud haiged olnud. Uuringus leiti kahju seemnevedelikule kuni 60 päeva peale põdemist.

Covid-19 could have a long-term effect on male fertility

German scientists find semen quality deteriorates in group of men with Covid-19 They advise men who recover from Covid to have reproductive health check-up Experts say more research needed to prove link between Covid and low fertility Covid-19 could have a long-term effect on male fertility, a study in Germany has claimed.

Kommentaarid
(Külastatud 578 korda, 1 külastust täna)