Värske info: Koroona Lõuna-Aafrika mutatsioon vähendab vaktsiini tõhusust 50 protsenti, seetõttu reisipiirangute kaotamist niipea ei tule

Suurbritannias on kindlaks tehtud, et koroonaviiruse Lõuna-Aafrika mutatsioon vähendab vaktsiinide tõhusust poole võrra ehk ligi 50 protsenti, mistõttu reisipiirangute kaotamisest veel niipea rääkida ei saa.

Briti terviseminister Matt Hancock ütles turismifirmade esindajatega kohtudes, et tegemist on avalikest allikatest pärineva infoga, aga avalikult ta seda välja öelda ei saa, vahendab Daily Mail.

Samas ütles Hancock, et kui reisipiirangud kaotada, siis on Suurbritannia koroonaga alguses tagasi.   Koroona Lõuna-Aafrika tüvi ehk B.1.351 on teadlaste hinnangul sedavõrd muteerunud, et organismi immuunsüsteemi antikehad ei tunne viirust ära.

Lõuna-Aafrika teadlased on teinud kindlaks, et varem koroonat põdenud inimeste hulgas 48 protsendil ei reageerinud organismi immuunsüsteem uuele tüvele. Sellega seoses kaheldakse vaktsiini tõhususes.

Lõuna-Aafrika tüvi on teadlaste arvestuse kohaselt 60 protsenti nakkavam kui varasem ja isegi nakkusohtlikum kui Briti tüvi. Koroona Lõuna-Aafrika tüvi on asjatundjate info kohaselt jõudnud Euroopasse ja levib kiiresti edasi.

Inglismaal kardetakse nüüd, et kui Lõuna-Aafrika tüvi sisse lasta, siis pole vaktsineerimisest midagi kasu ja ollakse tagasi alguses.

Hancock: South African variant makes Covid jabs 50% less effective

In footage obtained by MailOnline, Mr Hancock claims strain halves jab efficacy Astonishing comments were made during webinar with travel agents this week Hancock said evidence was ’in public domain’ but he ‘wouldn’t say it in public’ The mutant South African coronavirus variant may make the current crop of vaccines 50 per cent less effective, Matt Hancock has sensationally claimed.

Kommentaarid
(Külastatud 414 korda, 1 külastust täna)