Uus-Maremaal tuvastati üle 2 kuu esimene koroonaga nakatumine – tegemist oli Lõuna-Aafrika mutatsiooniga, inimene oli tulnud Londonist ja käinud enne seda Hispaanias ja Hollandis

Uus-Meremaal tuvastati üle kahe kuu esimene koroonaga nakatumise juhtum. 56-aastane naine oli tulnud Londonist ning käinud enne seda Hispaanias ja Hollandis. Tal tuvastati koroona Lõuna-Aafrika mutatsioon.

Naisel tuvastati koroona 10 päeva pärast kohustuslikku 14-päevast karantiini. Uus-Meremaal polnud koroonaga nakatumisi alates novembri keskpaigast, kuna riigis valitseb koroona suhtes nn null-strateegia, vahendab Daily Mail.

Ligi 5 miljoni elanikuga Uus-Meremaal on registreeritud vaid 25 koroonasurma ja 1927 nakatumist. Pärast nakatumise juhtumit peatas Austraalia reisimulli Uus-Meremaaga vähemalt 72 tunniks, kuni pole tuvastatud nakkuse ahelad.

See tähendab, et kõik Uus-Meremaalt saabujad peavad Austraalias jääma 14 päevaks karantiini hotellis omal kulul, nagu see kehtib kõigi teiste reisijate suhtes.

Arvatakse, et Uus-Meremaal sai naine nakkuse teiselt naiselt, kes oli kartantiinis hotellis samal korrusel ja kel tuvastati nakatumine paar päeva enne naise lahkumist. 56-aastane naine oli sõitnud ringi pealinna Aucklandi ligidal. Tema abikaasa test oli negatiivne.

Maailma Terviseorganisatsiooni WHO hinnangul pole koroona Lõuna-Aafrika mutatsioon varasematest ohtlikum.

New Zealand suffers first Covid-19 infection for two months

S.A. mutant strain found in 56-year-old woman who had returned from Europe She tested positive after her mandatory ten day quarantine had ended Australia has suspended its travel-bubble with New Zealand for 72 hours It is first case since mid-November as country operates tight border controls New Zealand has suffered its first coronavirus case for more than two months, sparking a travel ban with Australia.

Kommentaarid
(Külastatud 150 korda, 1 külastust täna)