Uus häda: Inglismaa piirab sisenemist Portugalist ja Lõuna-Ameerikast, kuna kardetakse, et sinna levinud uus Brasiilia koroona mutatsioon ei allu vaktsiinidele

Inglismaa on asunud kiirkorras piirama sisenemist Portugalist ja Lõuna-Ameerikast, kuna kardetakse, et sinna levinud uus Brasiilia koroona mutatsioon ei allu vaktsiinidele.

Piirangud jõustuvad homse reede, 15. jaanuari varahommikul. Inglismaale ei lasta sisse kedagi, kes on varem kui 10 päeva tagasi olnud neis piirkondades, vahendab Daily Mail.

Inglismaale lastakse sisse vaid Briti kodanikud, aga nad peavad peale saabumist olema 10 päeva karantiinis. Piirangud kehtestatakse ka Tšiili, Madeira ja Assoori saarte suhtes, kust tulijatele varem karantiini ei nõutud.

Teadlaste väitel on olemas võimalus, et vaktsiinid Brasiilia mutatsiooni peale ei hakka.

Portugalist keelatakse sisenemine Inglismaale, kuna Portugalil on tihe side Brasiiliaga. Lubatud on ainult kaubavedu Portugalist.

Brasiilia seevastu on keelanud sissesõidu Inglismaalt, viidates Suurbritannia mutatsioonile. Inglismaal pole veel Brasiilia mutatsiooni tuvastatud, aga pole välistatud, et see on jõudnud Inglismaale. Asjatundjate väitel pole välistatud, et Brasiilia mutatsioon on juba Inglismaal levinud, aga väheses ulatuses.

Praegu pole teada, kas vaktsiinid koroona uute mutatsioonide puhul töötavad ja kardetakse, et ei tööta. Samas on mõned teadlased väitnud, et vaktsiinid peaks ka uute mutatsioonide vastu aitama.

Uus Brasiilia mutatsioon avastati Jaapanis eelmisel nädalal neljal inimesel, kes tulid Brasiiliast. Mutatsioon avastati kõigepealt Brasiilias eelmise aasta oktoobris. Arvatakse, et see mutatsioon on Lõuna-Ameerikas väga levinud.

Brasiilia mutatsiooni kardetakse, kuna üks koroonat põdenud 45-aastane Brasiilia haiglaõde haigestus uuesti mutatsiooniga ja seda varasemast raskemal kujul. Kardetakse, et muteerudes muutub viiruse ogavalk selliselt, et suudab immuunsüsteemi ära petta. Sellest ka hirm, et muteerunud viirus ei pruugi vaktsiinidele alluda.

Brasiilia teadlased hoiatasid peale seda, et uus mutatsioon suurendab koroonasse uuesti haigestumise ohtu.

UK is set to ban all travellers who have been in South America

UK is imposing a ban travellers from South America as well as parts of central America and Portugal tomorrow Transport Secretary Grant Shapps said the dramatic restrictions will come into force from 4am tomorrow MPs have condemned the government for failing to act fast enough to protect the UK’s borders from variants Requirement for all arrivals to have a negative test to enter the UK were delayed from tomorrow to Monday Are you in one of the affected countries and set on returning to the UK?

Kommentaarid
(Külastatud 430 korda, 1 külastust täna)