Uuring: veerandil koroonapatsientidel kaob lõhna- ja maitsetaju mitmeks kuuks

Lõhna- ja maitsetaju kadumine  on üks koroonahaiguse peamisi sümptomeid, see esineb 86 protsendil COVID-19 kergel kujul põdejatest. Värskest uuringust tuleb välja, et lõhna- ja maitsetaju oli kadunud kaks kuud peale haigestumist 24,1 protsendil patsientidest.

Samuti tuli Pariisi Saclay ülikooli uuringust välja, et 6 kuu jooksul taastus lõhna- ja maitsetaju 95 protsendil koroonapatsientidest. Uuringus võeti vaatluse alla 2581 patsiendi andmed 18 Euroopa haiglas, vahendab Daily Mail.

Uuringu järgi on lõhnajataju kadumine ehk anosmia ja maitsemeele kadumine ehk ageusia rohkem levinud koroona kergel kujul põdejatel kui neil, kes põevad koroonat raskelt. Praegu pole veel teada, miks see nii on. Koroona kergel kujul põdemine tähendab seda, et isik ei satu haiglasse ja ei vaja hingamisaparaadi abi.

Varem on teinud teadlased kindlaks, et anosmia ja ageusia esinevad koroona puhul peamiselt noortel inimestel. Vanematel inimstel seevastu esinevad muud haiguse sümptomid.

Smell did not return to a quarter of Covid patients after 2 months

Researchers looked at data from of 2,581 patients from 18 European hospitals Reveals 24.1% did not regain their smell and taste within 60 days of infection But the senses did come back to 95% of patients within six months of infection Losing the senses smell and taste are common symptoms of Covid-19 and new data shows it affects 86 per cent of individuals with mild cases.

Kommentaarid
(Külastatud 284 korda, 1 külastust täna)