Uuring: muteerunud koroona levib kiiresti õpilaste seas ja ainult koolide sulgemine aitab selle levikut ära hoida

Värske College Londoni läbi viidud uuring näitab, et koroonaviiruse äkilisem mutatsioon B117 levib kiiresti õpilaste hulgas ja ainult koolide sulgemine aitab selle levikut ära hoida.

Uuringu kohaselt on uus mutant-koroona palju nakkavam kui viiruse SARS-CoV-2 varasem versioon. Teadlaste väitel ei aidanud muteerunud tüve levikut peatada novembrikuus kehtestatud piirangud, vahendab Daily Mail.

Koroona uus variant levis põhiliselt 10-19-aastaste hulgas. See tähendab, et uus variant levib kiiremini laste hulgas kui varasem versioon. Seetõttu tuleb kehtestada uue tüve puhul rangemad sotsiaalse distantseerumise reeglid.

Teadlased leidsid ligi 86 000 isiku andmeid analüüsides, et viiruse uus tüvi on 50 protsenti nakkavam. Uus tüvi tuvastati Inglismaal esimest korda septembrikuus, aga see hakkas plahvatuslikult levima detsembrikuu alguses.

Viiruse uus tüvi levis Inglismaal vaatamata karmidele 4. astme piirangutele, mistõttu kaalutakse 5. astme piirangute kehtestamist, mis sisuliselt tähendab inimeste kodust väljumise keeldu.

New mutant coronavirus strain IS more contagious by nearly 50%

Researchers analysed how quickly the new B117 ‘super-COVID’ variant spreads It found it was particularly prevalent among those under the age of 20 The report questioned whether keeping schools open in January will be possible The study compared samples of the mutated virus taken from nearly 2,000 people in the UK to another 84,000 taken from people with other variants B117 has a ‘R’ number that is between 0.4 to 0.7 points higher than others R numbers measure how many additional cases result from each infection Currently the US has an R of about 1.15.

Kommentaarid
(Külastatud 623 korda, 1 külastust täna)