Uuring: koroonat põdenud lapseootel emad annavad antikehad haiguse vastu edasi ka lapsele

USA-s läbi viidud värske uuring näitab, et koroonat põdenud lapseootel emad annavad antikehad haiguse vastu edasi ka veel sündimata lapsele.

USA Philadelphia teadlased tuvastasid, et koroona antikehad liiguvad läbi platsenta lapsele. See on hea uudis lapsevanemetale, aga teadlased pole veel päris kindlad, et laps on koroona eest kaitstud, vahendab Daily Mail.

Uuringus vaadeldi antikehasid ema organismis ja nabanööris – nii platsentas kui nabanööris vahetult peale sündi. Nabanööri veri vastab üksühele verele vastsündinu vereringes.

Uuringus osalenud 1471 lapseootel naisest olid koroonat põdenud 83 ja neist 72 (87 protsenti) nabanööri verest leiti koroona antikehasid. Koroonahaigust põdenud emade 11 lapsel polnud nabanööris antikehasid ja nende koroonatest oli negatiivne, selgub teadusajakirjas JAMA Paediatrics avaldatud uuringust.

Teadlased tuvastasid veel seda, et lapsel oli antikehasid seda enam, mida rohkem oli neid ema organismis. Emad, kelle organismis oli vähem antikehasid, edastasid neid vähem ka lastele.

Pregnant women with Covid-19 DO give protective coronavirus antibodies

US-based researchers studied more than 1,700 blood samples of mum and baby Eighty-three of these mothers had coronavirus antibodies in their system 72 (8%) of the babies born to infected mothers also had Covid antibodies Pregnant women who have been infected with the coronavirus may be able to give protective antibodies to their unborn baby, a new study suggests.

Kommentaarid
(Külastatud 123 korda, 1 külastust täna)