Uuring: Koroona Lõuna-Aafrika tüvi võib uuesti nakatada ja ei allu vaktsiinidele

Teadlased tegid kindlaks, et koroonaviiruse Lõuna-Aafrika tüvi võib uuesti nakatada neid, kes on juba koroonat põdenud ning see ei allu välja töötatud vaktsiinidele.

Teadlased on varem avaldanud arvamust, et muutuste tõttu ogavalgus, mille abil viirus inimese organismi tungib võib olla võimalik, et Brasiilia ja Lõuna-Aafrika tüved nakatavad inimesi, kes on juba koroonat põdenud või keda on vaktsineeritud. Teadlasi paneb eriti muretsema mutatsioon E484K, vahendab Daily Mail.

Lõuna-Aafrika teadlased testisid sealset koroona mutatsiooni 501Y.V2 koroonat põdenud inimeste vereplasma suhtes. Selgus, et koroona põdemisel tekkinud antikehad ei reageerinud viiruse uuele tüvele. See tähendab, et mutatsioonile ei pruugi reageerida ka vaktsineeritud inimeste antikehad.

Kokku on viiruse Lõuna-Aafrikas levinud tüves 501Y.V2 üheksa ogavalgu mutatsiooni. Varem koroonat põdenud inimeste antikehad uuele tüvele ei reageeri. Uuringust tuleb välja, et inimesed, kes on koroonat põdenud ja arvavad, et on immuunsed, võivad nakatuda uue Lõuna-Aafrika tüvega.

Ühtlasi tähendab mutatsiooni levik seda, et sellega nakatunud patsientide raviks ei saa kasutada varem koroonat põdenud inimeste vereplasmat. Samuti on võimalik, et mutatsiooni vastu ei tööta olemasolevad vaktsiinid.

Juba varem on kahtlustatud, et vaktsiinid ei tööta koroona Brasiilia ja Lõuna-Aafrika mutatsioonide peal. Seetõttu on võimalik, et koroona vastu tuleb lasta end vaktsineerida kord aastas või isegi mitu korda aastas.

Teadlaste väitel on siiski lohutav see, et praegused vaktsiinid aitavad suure tõenäosusega koroonaviiruse Briti mutatsiooni vastu.

S African Covid poses ‘re-infection risk’ which could defy jabs, study

Researchers in S.A. found spike protein mutation was able to ‘escape’ immunity Virus able to re-infect people, meaning it could also defy vaccine immunity Comes as Sir Patrick said there were ‘question marks’ over S.A.

Kommentaarid
(Külastatud 760 korda, 1 külastust täna)