Uuring: koroona läbipõdemine annab parema kaitse uue nakatumise vastu kui vaktsiin

Koroonaga varem nakatunud inimestel on parem kaitse uue nakatumise vastu kui neil, keda on vaktsineeritud, selgub värskest Inglismaal läbi viidud uuringust.

Uuringust selgus, et koroona läbipõdemine annab parema kaitse kui Oxfordi ülikooli ja AstraZeneca vaktsiin ning umbes samalaadse kaitse nagu Pfizeri ja BioNTechi vaktsiin, vahendab Daily Mail.

Inglise terviseameti tellitud uuringus võeti vaatluse alla ligi 20 000 meedikut üle terve Suurbritannia. Kokku tuvastati 2020. aasta algul koroona 6614 meedikul. Hiljem nakatusid 44 neist uuesti. See tähendab, et eelnev nakatumine andis 83 protsendil juhtudest kaitse uue nakatumise vastu, samuti väheneb läbipõdemisel raskete haigusnähtude tõenäosus, kui inimene teistkordselt nakatub.

Kui jätta kõrvale ilma haigusnähtudeta nakatumised, siis annab eelnev nakatumine kooroona vastu 94-protsendilise kaitse vähemalt 5 kuuks, mis on samaväärne Pfizeri vaktsiini 95-protsendilise kaitsega. Oxfordi/AstraZeneca vaktsiin annab peale kahte doosi kaitse ainult 62,1 protsendil juhtudest.

Kuivõrd uuringuperioodi pikkus oli 5 kuud, on teada, et kaitse saadakse nii pikaks ajaks. Uuringu tulemusel on teada, et läbipõdemisel saadud antikehad kaitsevad uue nakatumise vastu, aga pole teada, kui kaua see kaitse kestab. Uuring kestab edasi ja kui tulemused selguvad, siis saab teada, kas kaitse kestab kauem aega.

Previous coronavirus infection reduces reinfection risk by 83%

PHE study tracked cases of coronavirus reinfections among healthcare workers Just 44 people caught the virus again out of 6,614 previously infected people Of the 44 people, just 15 of them developed symptoms, study data reveals Experts say previous infection gives 94% protection against symptomatic reinfection and 83% reduced risk for all infections People previously infected with the coronavirus have more protection against reinfection five months later than people getting the Oxford vaccine, and the same level of immunity that is provided by the Pfizer jab, a Public Health England (PHE) study has found.

Kommentaarid
(Külastatud 721 korda, 1 külastust täna)