USA parlament kinnitas Joe Bideni valimisvõidu

USA parlament Kongress ei lasknud end eilsest mäsust heidutada ja kinnitas Joe Bideni valimisvõidu. Sellega kadus viimane takistus Bidenil presidendi ametisse tõusmiseks.

Nii USA parlamendi ülemkoda Senat kui alamkoda Esindajatekoda keeldusid Georgia ja Pennsylvania osariigi valimistulemuste tühistamisest, mis andis Bidenile vajaliku vähemalt 270 valijamehe toetuse, vahendab CNN.

Varem olid tagasi lükatud vabariiklaste partei protestid Arizona, Nevada ja Michigani osariikide valimistulemuste tühistamiseks. Kokku sai Biden valimistel 306 ja Trump 232 valijamehe toetuse.

Eile toimus Kongressi ühisistung, mis on tseremoniaalne protseduur presidendi valimiste tulemuste kinnitamiseks. Selle istungi ajal tungisid parlamendi hoonesse Kapitooliumisse mässajad. Senati istungit juhatas asepresident Mike Pence, kes ei allunud president Donald Trumpi korraldusele jätta valimistulemused kinnitamata.

Pärast mäsu Washingtonis blokeerisid sotsiaalmeedia kanalid Twitter ja Facebook president Trumpi kontod, nii et tal kadus võimalus oma toetajatega suhelda.

Electoral College vote count: Live updates from Congress

Voters voted. States counted the votes. Challenges were heard and rejected. The Electoral College made President-elect Joe Biden’s victory completely official. The time for President Trump’s repeated baseless allegations of fraud is over, but that doesn’t mean the drama has ended. Lawmakers follow an archaic timeline set out the Constitution and US law to make Biden president.

Kommentaarid
(Külastatud 176 korda, 1 külastust täna)