Teadlased: kassid ja koerad tuleks samuti koroona vastu vaktsineerida

Teadlaste väitel tuleks koroona vastu vaktsineerida ka kassid ja koerad, kuna koduloomad kannavad samuti koroonaviirust ja see võib kujutada ohtu inimestele.

Samuti on oht, et koduloomadel tekivad uued koroonaviiruse tüved, mis on inimese jaoks ohtlikud. Loomadel leviva koroonaohu tõttu hukati Taanis miljonid mingid (ameerika naarits). Venemaal on hakatud juba välja töötama loomade koroonavaktsiini, vahendab Daily Mail.

Briti East Anglia ülikooli, Earlhami instituudi ja USA Minnesota ülikooli teadlased kirjutasid asjast teadusajakirjas Virulence.

Ajakirja Virulence peatoimetaja Kevin Tyler märkis, et kassidel pole koroona haigusnähtusid, aga nad võivad ise nakatuda koroonaga ja nakatada pärast seda inimesi. Oht on selles, et koroona võib hakata levima loomade hulgas, muteeruda, ning siis uuesti kanduda tagasi inimesele juba täiesti uue viirusena.

Uus koroonaviirus SARS-CoV-2 võib nakatada eri koduloomi nagu kassid, koerad, mingid ja muud kodustatud ning metsikud loomad. Tulevikus võidakse nõuda ka koduloomade vaktsineerimist, et piirata nakkuse levikut.

Could cats and dogs have to be vaccinated to curb virus spread?

A group of scientists said domesticated animals can become infected with the virus and pass it to humans, including new variants that evolve in the pet The experts from the University of East Anglia said this risks a cycle of outbreaks Denmark conducted a mass culling of millions of mink over similar concerns Russia has already begun developing a coronavirus vaccine for pets Cats and dogs could have to be vaccinated against Covid-19 in future, a group of scientists has said.

Kommentaarid
(Külastatud 397 korda, 1 külastust täna)