Teadlane: koroonavaktsiinid ei pruugi viiruse uute mutatsioonide vastu aidata

Inglise Oxfordi ülikooli meditsiiniprofessor Sir John Bell ütles, et koroonavaktsiinid ei pruugi uute tüvede vastu aidata.

Eriti ollakse mures koroona Aafrika tüve pärast, mille vastu olemasolevad vaktsiinid ei pruugi aidata.  Arvatakse siiski, et vaktsiinid aitavad Inglismaal praegu leviva tüve VUI-202012/01 vastu, vahendab Daily Mail.

Arvatakse, et koroona Aafrika variant 501.V2 on niivõrd erinev, et selle vastu ei pruugi vaktsiinidest abi olla.

Koroonavaktsiin on välja töötatud nii, et see õpetab organismi immuunsüsteemi viiruse vastu võitlema. Vaktsiini manustamise tagajärjel tekivad antikehad, mis on vajalikud viiruse vastu võitlemisel. Kui aga viirus on muteerunud, et pruugi antikehad viiruse osakesi üles leida. See tähendab, et organism ei suuda viirusele vastu seista ja inimene haigestub uuesti.

Uute tüvede kartuses on mitmetes riikides piiratud inimeste saabumine Suurbritanniast ja Lõuna-Aafrikast.

South African coronavirus mutation may BEAT current vaccines

Oxford’s Sir John Bell said African strain is more concerning than the Kent one Vaccines believed to be effective against infectious UK variant VUI-202012/01 But South African variant has substantial changes in the structure of the protein’ Coronavirus vaccines could be ineffective against the highly-infectious South African mutation, a scientist who helped develop the Oxford jab has warned.

Kommentaarid
(Külastatud 565 korda, 1 külastust täna)