Soomlaste vaimse tervise andmed lekkisid taas netti

Ööl vastu tänast kolmapäeva, 27. jaanuari lekkisid interneti nn hämarasse ehk Tor-võrku ligi 32 000 soomlasest patsiendi andmed vaimse tervise kohta.

Tegemist on psühhoteraapiakeskus Vastaamo andmebaasi lekkega. Esimest korda lekkisid andmed veebi 2020. aasta oktoobris, vahendab Yle.

Andmed kätte saanud isik on püüdnud raha välja pressida nii Vastaamolt kui klientidelt. Varem lekitati andmed ilmselt eksikombel ja mõni võis need alla laadida. Nüüd on võimalik, et need andmed on lekitanud keegi muu kui algne väljapressija.

Andmed saadi kätte seoses andmevargusega, mis oli võimalik, kuna andmed olid halvasti kaitstud. Inimestel tasub meeles pidada, et sarnaselt delikaatsete isikuandmete levitamisega võib kuritegu olla ka nende andmete vaatamine.

Vastaamon potilastiedot ilmestyivät jälleen pimeään verkkoon

Ainakin osa julkaistuista potilastiedoista on aitoja eli luultavasti peräisin Vastaamon tietomurrosta. Psykoterapiakeskus Vastaamon potilastiedot ilmestyivät jälleen keskiviikon vastaisena yönä Tor-verkkoon. Joku julkaisi linkin yli 30 000 potilaskertomusta sisältävään tiedostoon kahdelle pimeässä verkossa toimivalle keskustelupalstalle. Ylen tietojen mukaan ainakin osa julkaistuista potilastiedoista on aitoja eli luultavasti peräisin Vastaamon tietomurrosta.

Kommentaarid
(Külastatud 176 korda, 1 külastust täna)