Soomes tapetud teismelist oli koolis kiusatud juba algklassidest alates, üks kahtlusalune tapja kiusas ka varem teisi

Eelmise aasta lõpus jahmatas Soomet teismelise nooruki tapmine Helsingis Koskela piirkonnas. Kahtlusalused tapjad on samuti teismelised noored.

Helsingin Sanomat intervjueeris klassikaaslasi ja selgus, et tapetud 16-aastast noormeest oli kiusatud koolis juba algklassidest alates.

Kiusajaid oli rohkem kui need kolm, kes tapmises kahtlusalustena kinni võeti. Üks klassikaaslane ütles, et teda oli kerge kiusata, kuna ta ei hakanud kunagi vastu.

Politsei arvates kujunes kiusamine lõpuks nii suureks, et see tõi kaasa tapmise. Kolm 16-aastast noorukit on üles tunnistanud vägivalla tarvitamise 4. detsembril Koskela haigla hoovis. Vägivald oli kestnud kümneid minuteid.

Kooli direktor ega Helsingis noorte eest vastutavad ametnikud pole juhtunut kommenteerinud. Üks kahtlusalustest noorukitest on sotsiaalselt aktiivne, teine aga rahutu ja agressiivne. Need kaks on olnud koolis klassikaaslased. Kolmas käis koolis mujal Helsingis, aga asus koos ühe kahtlusalusega sügisel õppima kutsekoolis. Kolmas kahtlusalune on varem koolis teisi kiusanud.

Politsei jätkab asja uurimist, süüdistus on kavas esitada 5. veebruaril.

Rikokset | Koskelan henkirikoksen uhria kiusattiin alakoulusta lähtien – Koulukaverit kertovat, millaisia uhriin päiväkodissa tutustuneet epäillyt ovat

HS selvitti Koskelan henkirikoksen taustoja. Tapaus perustelee entisestään lastensuojeluviranomaisten vetoomuksia, että ympäristön olisi otettava kiusaaminen vakavasti ja puututtava siihen ajoissa. Koskelan henkirikoksen 16-vuotias uhri joutui elämään useiden vuosien ajan ikätoveriensa kiusaamana, kertovat useat hänet tunteneet henkilöt. Poikaa kiusattiin Helsingin Sanomien haastattelemien koulukaverien ja muiden lähteiden mukaan ainakin ajoittain jo peruskoulun alaluokilta lähtien.

Kommentaarid
(Külastatud 1,621 korda, 1 külastust täna)