Soomes soovitatakse abiturientide üritused ära jätta

Soome terviseamet ning haridus- ja kultuuriministeerium on andnud välja soovituse, et koroonaviiruse epideemia ajal ei tohiks gümnaasiumides traditsioonilisi üritusi korraldada. Tantsuüritus ehk nn vanhojentanssit ja muud pidustused tuleks epideemilist olukorda arvestades edasi lükata hilisemale ajale.

Soovituse kohaselt on abiturientide traditsiooniliste ürituste puhul hea mõte püüda koroona ajastul leida sobivaid ja ohutuid lahendusi.

Soovituse eesmärk on toetada gümnaasiumihariduse pakkujaid koroonaepideemia ajal ohutult haridus- ja muude tegevuste läbiviimises haridusasutuste ruumides. Soovitust järgides saab haridusasutustes nakkusohtu vähendada ja tagada küpsuseksami sooritamine.

Vanusepõhine analüüs näitab, et gümnaasiumiõpilased on nende hulgas, kellel esineb oluliselt rohkem koroonaviirusega nakatumisi kui teistes vanusegruppides, see tähendab, et viirus ringleb aktiivselt noorte täiskasvanute hulgas. Selle vanusegrupi kogunemised on seega seotud suurenenud nakkusohuga.

Kommentaarid
(Külastatud 122 korda, 1 külastust täna)