Soomes muutub pankrotiseadus võlgniku jaoks ajutiselt leebemaks

Soomes muutub veebruaris ajutiselt pankrotiseadus võlgniku jaoks leebemaks, kui ilmneb maksejõuetusest tulenev makseraskus. Pankrotiohus võlgniku maksetähtaeg pikeneb 30 päevani. Muudatuse eesmärk on aidata ettevõtetel koroonaviiruse põhjustatud kriisiga toime tulla.

Seaduse kinnitab homme reedel Vabariigi President.

Ajutine seadus kehtib septembri lõpuni. Seaduse järgi on pankrotinõude täitmata jätmine maksejõuetuse eeldus ainult juhul, kui võlgnik ei ole võlausaldaja selget ja tähtaega ületanud nõuet tasunud 30 päeva jooksul pärast võlausaldaja nõude esitamist. Tavaliselt on lubatud makseperiood üks nädal.

Mullu kevadel jõustunud ajutise pankrotiseadusega piirati võlausaldajate õigust nõude tasumata jätmise korral pankrotiavaldust esitada. Eeldatavalt kasvab pankrotiavalduste arv järsult pärast jaanuari, kui see ajutine muudatus lõpeb. Uue seaduse eesmärk on tagada võlgnikele mõistlik makseperiood ka selles olukorras.

Kommentaarid
(Külastatud 263 korda, 1 külastust täna)