Soome tuntud majatootja Omatalo andis koroona tõttu sisse pankrotiavalduse

Eesti turulgi tuntud Soome eramajade tootja Omatalo andis sisse pankrotiavalduse. Ettevõtte juht Janne Rönkkö ütles, et kohus võttis avalduse vastu välja täna teisipäeval.

Omatalo eraldus Finndomost eraldi firmaks 2012. aastal. Rönkkö asus firmat juhtima 2017. aastal. Kuigi firma jõudis pärast kahjumis aastaid 2019. aastal plussi, ei jätkunud jõudu enamaks, vahendab Iltalehti.

Eelmisel, 2020. aastal mõjutasid ettevõtte tegevust metsatööstuse streik ja siis järgnes koroona. Selle tõttu öeldi ära tehinguid ning käive kukkus 25 protsenti.

Rönkkö väitel oleks firma vajanud mitut kasumis aastat, et vee peale jääda. Samuti polnud võimalik laenuandjatega kokku leppida. Raha polnud võimalik juurde saada investoritelt.

Omatalol on 74 töötajat, kellest 60 on ametis Põhja-Savo Sonkajärvi tehases. Neist 30 on kohalikud ning ülejäänud Iisalmist ja mujalt lähikonnast. Sonkajärvi vallas elab ligi 4000 inimest ja Omatalo on suurim eraomandis tööandja.

Korona oli viimeinen niitti: Talonvalmistaja Omatalo konkurssiin

Sonkajärveläinen talonvalmistaja Omatalo on hakeutunut konkurssiin. Yhtiön toimitusjohtaja Janne Rönkkö vahvistaa, että käräjäoikeus asetti Omatalon konkurssiin iltapäivällä. Hän kertoo, että Omatalolla oli ollut takanaan useita vaikeita vuosia. Omatalo irtaantui Finndomosta omaksi yhtiökseen vuonna 2012. Rönkkö nimettiin yhtiön toimitusjohtajaksi vuonna 2017.

Kommentaarid
(Külastatud 1,317 korda, 1 külastust täna)