Soome tööstuse uued tellimused pöörasid novembris kasvule

Soomes pöörasid tööstustoodangu uued tellimused novembrikuus kasvule, see oli 2020. aasta jooksul esimene kord.

Novembris kasvas tööstustoodang 9,2 protsenti võrreldes aastataguse ajaga, samas jaanuarist novembrini oli langus 11 protsenti, edastab Statistikakeskus.

Novembris peatus tööstustoodangu uute tellimuste 10 kuud kestnud langus. Põhiliselt kasvasid tellimused keemia- ja metallitööstuses, vastavalt 44,2 ja 7,1 protsenti. Samas paberi ja kartongi tootmise tellimused kukkusid novembris 8,3 protsenti võrreldes aastataguse ajaga.

Tilastokeskus – Teollisuuden uudet tilaukset

Avaa valikko Julkaistu: 8.1.2021 Teollisuuden uusien tilausten arvo oli Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2020 marraskuussa 9,2 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin. Tammi-marraskuun aikana tilaukset laskivat 11,0 prosenttia edellisvuodesta. Teollisuuden uusien tilausten vuosimuutos (alkuperäinen sarja), % (TOL2008) Teollisuuden uusien tilauksien kymmenen kuukautta jatkunut lasku päättyi marraskuussa. Yritykset saivat marraskuussa uusia tilauksia vuodentakaista enemmän kemianteollisuuden ja metalliteollisuuden päätoimialoilla.

Kommentaarid
(Külastatud 110 korda, 1 külastust täna)