Soome terviseameti uued soovitused: ohutusvahe üle 2 meetri, lähikontakte tuleb vähendada

Soome terviseamet muutis seoses koroona mutatsioonide levikuga soovitusi. Ohutusvahet soovitatakse teiste inimestega hoida üle 2 meetri ja lähikontakte tuleb vähendada veelgi.

Kuivõrd muteerunud viirus levib kergemini, peab olema varasemast tähelepanelikum ja tuleb hoida teistega üle kahe meetri vahet. Lähikontaktid peaks olema vaid hädavajalikud. Lisaks on tähtis, et vähimategi haigustunnustega pöördutakse testi tegema, edastas terviseameti terviseohutuse osakonna juhataja Mika Salminen.

Koroonahaiguse tunnused võivad olla peavalu, lõhna- ja maitsetaju häired, nohu või kinnine nina, köha, õhupuudus, jõuetus või väsimus, lihasvalud, kurguvalu või kähe kurk, palavik, iiveldus, oksendamine või kõhulahtisus. Koroonatestile peaks minema, kui esineb ükskõik milline neist haigusnähtudest, vahendab Iltalehti.

Terviseameti juhiste järgi tuleb avalikes ruumides näomaski kanda ka siis, kui on võimalik hoida üle 2 meetri pikkust vahet. Lisaks tuleb hoolitseda käte- ja köhahügieeni eest ning laadida alla koroonaäpp Koronavilkku.

Praegu soovitab terviseamet maski kanda üle 12-aastastel igal pool Soomes. Maskikandmist soovitatakse ühistranspordis ja muudes sõiduvahendites, avalikes siseruumides ja avalikel üritustel, kaasa arvatud koolid ja õppeasutused alates 6. klassist.

Maski soovitatakse kanda siseruumides ka töökohal, kui samas ruumis on veel inimesi.

Kommentaarid
(Külastatud 1,577 korda, 1 külastust täna)