Soome terviseamet pikendas koroonakarantiini 3 nädala peale

Kui peres on koroona, siis peavad pere liikmed olema 3 nädalat isolatsioonis. Eelmisel nädalal pikendas Soome terviseamet arstide poolt määratava karantiini pikkust senise 2 nädala pealt 3 nädala peale.

Lähikontaktsete karantiini aeg pikenes 2 nädala peale, varem oli see 10 ööpäeva. Kui nakatumine tuvastatakse karantiini lõpuosas, järgneb sellele veel 10 päeva isolatsioonis, vahendab Yle.

Muudatused on terviseameti andmetel seotud koroona uute mutatsioonidega, mis võivad nakatada ja levida varasematest variantidest kergemini.

Kuigi pikk karantiin on nakkushaiguste seisukohalt põhjendatud, tähendab see suurt lisakoormust peredele. Nädal aega on pikk aeg välja kannatada.

Kolmenädalane karantiin ei puuduta ainult peresid, vaid see käib ka ühes korteris koos elavate või ühiselamus lähestikku elavate inimeste kohta. Rusikareegel on see, et kõik haigega tihedalt kokku puutunud inimesed peavad karantiinis olema 21 päeva. Ainus võimalus pikka karantiini vältida on paigutada haige eraldi hoonesse või viia muu pere mujale elama.

Eriti raske on koos perega koos olemine noortele inimestele, kuna noorte arengu seisukohalt on oluline perest eemal olla ja veeta aega sõpradega. Olukord võib muutuda väljakannatamatuks isegi siis, kui varem on peres kõik hästi olnud. Inimesed vajavad muid kontakte peale oma pere.

Karantiini ajal tekkiva masenduse vastu pakutakse ravimiks väljas jalutamist, mis on lubatud koos oma karantiini seltskonnaga. Lisaks soovitatakse muid võimalusi sõpradega kontakti hoidmiseks.

Perheillä on edessä kolme viikkoa eristyksissä, jos kotiin tulee korona – THL pidensi karanteeneja, lääkäristä lisäviikko koettelee jaksamista

Tartuntatautilääkärin määräämät viralliset karanteeniajat pitenivät viime viikolla. Koronakaranteenista tulee pitkä perheille, sillä entisen kahden viikon sijaan jatkossa eristäydytään kolme viikkoa. THL pidensi (siirryt toiseen palveluun) perjantaina karanteeniaikoja koronavirustartuntoihin liittyen. Koronavirustartunnan saaneiden lähikontakteille määrättävä karanteeni piteni kahteen viikkoon. Aiemmin se on ollut 10 vuorokautta. Karanteenista on mahdollista tulla sitäkin pitempi, jos saa tartunnan karanteenin loppumetreillä.

Kommentaarid
(Külastatud 1,577 korda, 1 külastust täna)