Soome saab järgmisel nädalal 10 000 vaktsiinidoosi planeeritust vähem, paljud Euroopa riigid vaktsiinidega hädas

Soome, Eesti, Läti, Leedu, Rootsi ja Taani tunnevad muret Pfizer/BioNTechi koroonavaktsiini tarnete pärast.

Pfizer teatas eile, et Euroopa Liidu riikidele tuleb jaanuaris ja veebruaris vaktsiini planeeritust vähem. Soome saab järgmisel nädalal alates 18. jaanuarist alla 37 000 doosi, mida on planeeritust 10 000 võrra vähem, vahendab MTV.

Vaktsiinide vähesus tuleneb Pfizer/BioNTechi tarneprobleemidest. Soome oodati enne seda jaanuaris ja veebruaris ligi 50 000 doosi iga nädal.

Muutuse tõttu saavad osa piirkondi Soomes vaktsiini ettenähtust vähem. Vähem saavad need, kes olid vaktsiini rohkem tellinud. Tarneraskuste tõttu edeneb neis piirkondades vaktsineerimine varem planeeritust aeglasemalt. See võib mõjutada eakate inimeste vaktsineerimiste ajagraafikuid.

Vähem tuleb vaktsiini järgnevatel nädalatel ka teistesse Euroopa Liidu riikidesse.

Kommentaarid
(Külastatud 190 korda, 1 külastust täna)