Soome professor ostis 32 000 euro eest ajalehes reklaamipinna, kus süüdistab ametiühinguid riigipöördes

Soome väljaandes Helsingin Sanomat ilmus täna pühapäeval, 17. jaanuaril omapärane lehekülje suurune reklaamtekst, mille pealkiri on „Riigipööre” ja kus süüdistatakse ametiühiguid.

Tekstile on alla kirjutanud õigusteaduste doktor, professor ja dotsent Matti S. Kurkela. Kurkela on kandideerinud keskerakonna ridades kahel korral kohalike omavalitsuste valimistel, vahendab Iltalehti.

69-aastane professor kirjutab, et ametiühingud valmistavad ette suure osa parlamendi otsuseid ja ametiühingud ei tegutse ühiskonna huvides. Tema väitel on poliitilise suunitlusega streigid toonud Soomele miljardites eurodes majanduslikku kahju, streikide tõttu on Soome kaotanud palju investeeringuid ja töökohti, kukutanud ettevõtteid ning põhjustanud viletusust kodumajapidamistes – samuti alandanud riigi valitsust.

Kurkela väitel ei tohiks Soome parlament olla ametiühingute ripats, vaid parlament peaks tegelema soomlaste heaolu parandamisega. Vastasel korral ei saagi Soome oma kõrgest töötusest lahti.

Hinnakirja järgi maksab üks lehekülg Helsingin Sanomate pühapäevases lehes 32 094 eurot.

Kurkela elab Helsingis ja kiidab oma kodulinna. Kurkela kandideeris 2008. aastal Lõuna-Karjalas Luumäki vallas, sai vaid 8 häält ja ei osutunud valituks. 2017. aastal kandideeris ta Lappeenrantas, sai 70 häält ja ei osutunud samuti valituks.

Professori osti Helsingin Sanomista 32 000 euron mainoksen – syyttää työmarkkinajärjestöjä “vallankaappauksesta”

Helsingin Sanomissa julkaistiin sunnuntaina hämmentävä koko sivun mainos. Lehden B15-sivulla olevan mainoksen otsikko on “Vallankaappaus”, ja sen on allekirjoittanut oikeustieteen tohtori, professori ja dosentti Matti S. Kurkela. Kurkela edustaa keskustaa ja oli ehdolla kunnallisvaaleissa vuonna 2008. Vuonna 2017 Kurkela oli ehdolla kuntavaaleissa.

 

Kommentaarid
(Külastatud 1,066 korda, 1 külastust täna)