Soome peaminister õnnitles USA uut asepresidenti

Soome peaminister Sanna Marin kirjutas kirja Kamala Harrisele, kellest sai 20. jaanuaril USA asepresident. Peaminister Marin avaldab oma kirjas lootust veelgi sügavamaks koostööks Ameerika Ühendriikidega globaalsete väljakutsete lahendamiseks.

Peaminister kirjutab vajadusest tugevdada koostööd Euroopa ja Ameerika Ühendriikide vahel, et mitmepoolne koostöö toimiks paremini selliste ühiste väärtuste nagu demokraatia, inimõiguste ja õigusriigi edendamisel. Ta rõhutab eriti kliimamuutuse, Arktika koostöö, võrdõiguslikkuse ja ülemaailmsetele terviseohtudele reageerimise alase töö tähtsust. Peaminister avaldab ka tugevat lootust USA pühendumusele mitmepoolsele koostööle muu hulgas ÜRO-s, WHO-s ja Arktika Nõukogus.

Peaminister Marin rõhutab oma kirjas, et suhted Soome ja USA vahel on laialdased ja head ning ta loodab hea koostöö peale asepresident Harrisega.

Kommentaarid
(Külastatud 123 korda, 1 külastust täna)