Soome peaminister: Briti koroonamutatsioon võib nõuda karmimaid piiranguid, võimalikud on uued reisipiirangud, kõigi reisijate testimine

Soome peaminister Sanna Marin ütles, et Suurbritannias leviv viiruse kergemini nakkav mutatsioon on eriti tõsine asi ja see võib nõuda senisest karimimate piirangute kehtestamist.

Marini sõnul nakatab Briti mutatsioon kergemini ja eri ühiskonnagruppe, erinevalt seni levinud viiruse tüvest, vahendab Helsingin Sanomat.

Marini sõnul nakatab uus mutatsioon rohkem lapsi ja noorukeid. See on eriti tõsine asi.

Marini sõnul võib uue mutatsiooni levik panna Soome senise koroonastrateegia täiesti uude valgusse ning võib nõuda uutmoodi lähenemist. Tema väitel on vaja kaaluda, kas Soomes tuleks senisest veelgi intensiivsemalt viiruse levikut lämmatada.

Marini sõnul arutatakse uue mutatsiooni asja põhjalikumalt jaanuari algul, kui selle leviku kohta on laekunud rohkem infot Euroopast ja Soomest.

Marin ütles, et uue mutatsiooni valguses tasub kaaluda, kas Soomes tuleks kehtestada veel karmimad piirangud ning suruda viiruse levik nii alla kui võimalik, et tagada koolide lahtiolek kevadel.

Marin ütles, et uus strateegia nõuaks muudatusi ka Soome reisimise osas. Nii tuleks Marini väitel kehtestada palju karmimad piiriületuse tingimused ja kõigi reisijate testimise nõue. Kuni testide tulemuste selgumiseni peaks kõik tulijad olema karantiinis. „Piir peab korralikult pidama, kui tahame viiruse levikut Soomes alla suruda,” ütles Marin.

Marin samas lisas, et kõik, mida valitsus tahab pole võimalik juriidiliselt teostada. Marin ütles peaministri tunnis esinedes, et ta sooviks palju kiiremat vaktsineerimist. Ta märkis samas, et pandeemia lämmatamine ei sõltu ainult Soomest, vaid see nõuab üleilmset tegevust.

Hallitus | Pääministeri Marin: Britannian virusmuunnos asettaa Suomen koronastrategian uuteen valoon – saattaa vaatia voimakkaampia rajoituksia

Marin kertoi pitävänsä herkemmin tarttuvaa virusta erittäin vakavana asiana. Rokotukset ovat alkaneet hitaammin kuin pääministeri olisi toivonut. Pääministeri Sanna Marin (sd) on erittäin huolestunut Britanniassa leviävästä koronaviruksen muunnoksesta. Hallitus on käsitellyt koronatilannetta joulun välipäivinä ja viimeksi kuluneella viikolla, Marin kertoi sunnuntaina pääministerin haastattelutunnilla.

Kommentaarid
(Külastatud 1,079 korda, 1 külastust täna)