Soome meedik leiutas viisi, kuidas Pfizeri vaktsiinipudelist saab 5 doosi asemel 7

Soome meedik leiutas katse-eksituse meetodil viisi, kuidas Pfizeri vaktsiinipudelist saab kätte 40 protsenti enam doose ehk 5 asemel 7 doosi.

Tegemist on nii lihtsa ja eduka meetodiga, et seda hakatakse nüüd õpetama kõikidele neile, kes Soomes inimesi vaktsineerivad. Tänu sellele on võimalik vaktsineerida oluliselt enam inimesi kui sama koguse vaktsiiniga muidu saaks, vahendab Iltalehti.

Idee autor on Soomes vaktsineerimisega tegelev õde Sari Roos. Ta alustas 28. detsembril Helsingis ajutises vaktsineerimispunktis. Roos on valmistanud ka juhendi, kuidas pudelist 7 doosi kätte saada.

Algul avastas Roos, et pudelist saab kerge vaevaga kätte 6 doosi. Siis aga märkas ta, et süstaldesse ja pudelitesse jääb vaktsiini alles. Nõnda leiutas ta viisi, kuidas pudeli sees olevat õhku kasutades kõik vaktsiin kätte saada.

Roos katsetas oma meetodit kodus tühja vaktsiinipudeli ja keedusoola lahusega. Ta leiutas viis, kuidas kogu vaktsiin pudeli seest kätte saada. Ta märkas, et ühest pudelist saab 7 doosi kerge vaevaga kätte. Soomlanna meetodi on heaks kiitnud nii Soome terviseamet kui Pfizer.

Tehnika õnnestub vaid teatud suuruses süstaldega ja kõik meedikud ei pruugi seda osata. Seetõttu korraldatakse Soomes 4. veebruaril vastav koolitus. Uus tehnika on kasutusel juba Helsingis ja see töötab väga edukalt.

THL innostui Sarin oivalluksesta – yhdestä rokotepullosta saakin seitsemän annosta viiden sijaan

Merkittävää oivallusta opetetaan pian ympäri Suomea. Koronarokotteista on ollut Suomessa pulaa. Lääkevalmistaja Pfizer takaa, että rokotepulloista riittää ainetta viiteen annokseen. Helsingin kaupungilla opetushoitajana työskentelevä Sari Roos keksi tekniikan, joka minimoi lääkehävikin. Sarin menetelmän avulla pullosta saadaan seitsemän annosta. Pfizer on hyväksynyt tekniikan ja THL levittää sitä käsitteleviä koulutusmateriaaleja.

Kommentaarid
(Külastatud 3,567 korda, 1 külastust täna)