Soome meedia: peresurmas kahtlustatav ema oli haiglaõde, mõrvad pandi toime hotellis

Oulus toime pandud peresurma ja mõrvade kahtlusalune toimepanija oli elukutselt meedik ja haiglaõde. Naine lahkus kodust ja viis lapsed hotelli, kus kuriteod toime pandi.

1970ndate aastate algul sündinud naist kahtlustatakse kahe lapse mõrvamises. Politsei info kohaselt tappais naine pärast seda iseenda. Kadunute otsinguid alustati pühapäeval ning esmaspäeval leiti nad Oulu kesklinnas asuvast hotellist surnuna, vahendab Iltalehti.

Politsei pole kuritegude toimepanemise viisi avaldanud. Mõrv tähendab seda, et see oli kas planeeritud või toime pandud eriti julmal viisil.

Kahtlusalune on abielus pereema, kes pole varem kohtulikult karistatud. Praegu pole veel teada kuritegude taust ja motiiv. Naine oli hea haridusega ja praegu teada olevatel andmetel polnud tal võlgu ega midagi säärast. Pere elas oma korteris.

Praegu teada oleva info kohaselt läks naine hotelli koos lastega ja siis olid kõik veel elus. Kuriteo paik oli hotellituba, kust kõik surnuna leiti.

Politsei jaoks olid surmad üllatus, algul otsiti lihtsalt kadunud isikuid.

IL:n tiedot: Oulun lapsimurhista epäilty äiti oli sairaanhoitaja – surmat tapahtuivat hotellissa

Katoamisilmoituksen aikaan ei ollut syytä epäillä murhaa, kertoo tutkinnanjohtaja. Oulun kaksoismurhasta epäillyllä äidillä oli sairaanhoitajan, terveydenhoitajan ja lähihoitajan koulutus. Nainen katosi kotoaan ja vei lapsensa keskustahotelliin, jossa rikokset tapahtuivat. Tutkinnanjohtaja Antti Palokangas pitäytyy kertomasta tapauksen yksityiskohtia, koska tutkinta on alkuvaiheessa. Oulussa maanantaina 25. tammikuuta paljastuneista lapsimurhista epäillyllä äidillä oli Iltalehden tietojen mukaan sairaanhoitajan, terveydenhoitajan ja lähihoitajan ammattioikeudet.

Kommentaarid
(Külastatud 661 korda, 1 külastust täna)