Soome ja Leedu peaministrid arutasid koostöövõimalusi Balti riikidega

Täna 8. jaanuaril arutasid Soome peaminister Sanna Marin ja Leedu peaminister Ingrida Šimonytė telefoni teel Soome ja Leedu kahepoolseid suhteid, EL-i ja rahvusvahelisi küsimusi. Peaminister Marin õnnitles Šimonytė’t hiljutise peaministriks nimetamise puhul. Peaministrid pole veel kohtunud, kuid kõne tehti videolingi kaudu.

Arutelul tõsteti esile ELi koostöö tähtsust koroonapandeemia vastu võitlemisel ja eriti vaktsiinidega varustamise tagamisel. Peaministrid vahetasid arvamusi ELi ergutusmeetmete riikliku rakendamise, keskkonnahoidliku ülemineku kohta põllumajandus-, energeetika- ja transpordisektoris ning hariduse ja digitaliseerimise teemadel.

Peaministrid vahetasid arvamusi ka Põhjamaade ja Balti riikide tihedama koostöö võimaluste kohta. Soome on piirkondliku niinimetatud NB8 koostöö eesistujamaa 2021. aastal, kui prioriteetideks on digitaliseerimine, innovatsioon ja kliimapoliitika.

Lisaks arutati suhteid Venemaaga ja olukorda Valgevenes.

Kommentaarid
(Külastatud 361 korda, 1 külastust täna)